Skeid presset serieleder Mjøndalen bakover i hele andre omgang, men fikk ikke ballen over målstreken.

Med sin 1-1-scoring laget Johnny Buduson sitt 100-ede mål for Skeid

Det var topp mot bunn på Nordre Åsen. Skeid møtte serieleder Mjøndalen. I en kamp som ble en fysisk batalje var Skeid det førende laget og laget med desidert flest sjanser. To stygge forsvarsfeil var imidlertid nok til å påføre lagets femte strake ettmålstap.

Før kampstart sto Johnny Buduson med 99 skåringer på 163 kamper for Skeid. Det skulle ikke gå mange minuttene før han hadde laget sitt mål nummer 100. Før Buduson skåret hadde imidlertid Mjøndalen skåret på straffespark.

Skeidstopper Anders Johansen og keeper Lars Kvarekvål knotet det til og Kvarekvål felte mjøndalenspilleren, og dommer Harald Røvig Sletner dømte straffespark. Det satte Benjamin Stokke i mål. Da var det gått knapt ett minutt av kampen.

Budusons mål kom etter et oppspill fra Bendik Rise. Buduson utnyttet det langsomme Mjøndalenforsvaret og fikk kippet ballen forbi en utrusende keeper.

100 mål har Johnny Buduson lagd for Skeid. 99 for a-laget og ett for Skeid 2. Skåringen mot Mjøndalen var en typisk Johnny-skåring

Reprise i andre omgang

Resten av omgangen ble hendelsesfattig, og lagene gikk til pause med 1-1. I andre omgang rotet skeidforsvaret det til igjen etter knappe minutter, igjen utnyttet Benjamin Stokke feilen, og skåret på en heading. Med nesten en hel omgang igjen å spille sluttet serieleder Mjøndalen å spille. De spilte tett i forsvar, og brukte sin overlegne fysikk i duellene. På grensen, eller litt over grensen av det tillatte.

Skeid pepret Mjøndalens keeper, Thomas Kinn med skudd, men uten å få mål. Alt for mange skeidangrep ble dessuten spolert av feil valg, unøyaktigheter og tilsynelatende slurv. Buduson hadde avslørt Mjøndalens trege forsvar i første omgang, men nå lå serielederen så lavt at det ble for lite bakrom å løpe på for Skeids nummer 9.

Skeidtrener Gard Holme satte inn Erik Nordengen og Gabriel Andersen etter rundt 70 minutter. Det satte enda mer trykk på Mjøndalenforsvaret.

— Treffer helt sjukt bra

Etter 73 minutter kommer en lang ball inn over Mjøndalens forsvar. Gabriel Andersen er der han skal være. I stedet for å dempe ballen skyter han på volley, og får kjempetreff.

— Jeg treffer helt sjukt bra. At keeperen fikk den til corner trodde jeg ikke skulle være mulig. Den satt jo klistret i vinkelen, sa Andersen etter kampen.

Muligens var det litt spiss vinkel, slik at keeper hadde mindre mål å dekke som reddet Mjøndalen der.

Resten av omgangen ble det mye drøying av tid, uttøying av kramper og frispark fra Mjøndalen. Skeid produserte noen fine sjanser, og fikk et par cornere. Cornere som storvokste mjøndøler ordnet opp i.

— Jeg kom inn, og vi lå under. Jeg fikk beskjed av Gard om å være et aktivum på topp sammen med Johnny. Vi skulle gå på hver vår stopper, forklarte Andersen.

Misfornøyd med forsvarsfeil

Gard Holme var som resten av laget skuffet og lei etter kampen. Han sa, som alle på tribunen kunne se, at Skeid hadde ført store deler av kampen.

— Angrepsspillet vårt var bra, bortsett fra at vi burde lagd flere mål. Vi var i store deler av kampen det best laget. Forsvarsspillet var derimot dårlig. Å lage enda en slik straffe er for dårlig, sa en skuffet trener etter kampen.

Innbytter Gabriel Andersen skåret ikke, men skuddet hans lagde dagens største brøl fra tribunen

Om konkurransen på topp mellom Gabriel Andersen og Johnny Buduson sa han at han vet mange mener at Andersen burde få mer spilletid.

— De er imidlertid ganske like som spillere, og da blir inntil videre Johnny foretrukket, sa Holme.

Fem straffer på fem kamper

Skeids veteran, Stian Pettersen , spilte nok en god kamp. Han håper at lagets unge spillere etter hvert vil lære av kampene de spiller.

— Andre omgang er preget at vi må fram å skåre mål. Når Mjøndalen legger seg lavt, er det et scenario vi ikke er vant til. På fem kamper har vi laget fem straffespark. Slikt går ikke. Spillet i denne divisjonen går fortere, og det må vi ta til oss, sa Pettersen

Han mente, optimistisk nok, at mai kom til å bli en bra måned for Skeid, med mange kamper, og med stadig mer erfaring fra dette nivået på den unge spillergruppa.

951 tilskuere overvar kampen. Skeidoksene fikk flott støtte av flere titalls elever fra Nordpolen skole.

Skeid- Mjøndalen 1-2 (1-1)

0-1 Stokke 2min

1-1 Buduson 6min

1-2 Stokke 47min

Skeids lag: Kvarekvål- Berglie (K) Johansen, Pettersen- Melchior, Hickson, Renå Olsen, Bojang, Rise- Buduson, Romsaas.

Innbyttere: Tveiten, Nordengen, Andersen

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad/Abilsø