Gjennom Lokalii får du komme hjem til Espen Iversen og chiliplantene hans på Sagene. Foto: Anders Høilund
Gjennom Lokalii får du komme hjem til Espen Iversen og chiliplantene hans på Sagene. Foto: Anders Høilund

Vil du lære å plante chili eller lære bort sjonglering? Appen Lokalii lar deg kjøpe og selge opplevelser

Publisert Sist oppdatert

Med den Oslo-utviklede mobilappen Lokalii kan folk flest kjøpe og selge opplevelser.

Laster du ned Lokalii på Android-telefonen eller iPhonen din, finner du garantert tilbud om opplevelser i Oslo du ikke visste om.

— Vi har opplevelser som strekker seg fra det mest actionfylte, til den som heter A-Day-In-A-Life. Den har forresten vært overraskende populær, forteller Lokalii-gründer Pouria Ruhi (35) til VårtOslo.

— I tillegg til opplevelsen du har kjøpt, vil du møte den som har tilbudet, og du kan få en venn med de samme interessene som deg selv, sier gründeren, som vokste opp i Casparis gate på St. Hanshaugen.

En het opplevelse på Sagene

På Sagene bor Espen Iversen med kone, barn og 40 chiliplanter. Iversen forteller mer enn gjerne om sin erfaring med chilien, og gjennom Lokalii kan du avtale et besøk for å høre og smake.

— Jeg tenkte at mange av opplevelsene hos Lokalii ville bli strikkhopp og andre actionfylte saker, og at min chilidyrking kunne være med på å øke variasjonen, forteller Espen.

Han er ikke engstelig for å ta fremmedfolk inn i stua, og mener tvert imot at tiden er inne for slikt.

— Alle har godt av å bli pushet på det å åpne dørene for andre. Og om det er turister eller Oslo-folk som kommer hit, spiller ikke så stor rolle. Jeg har lyst til å spre litt budskap og dele denne opplevelsen med de som har interesse for den.

Treffer både lokale og turister

Fra det lille oppstartskontoret i Schweigaards gate på Grønland styrer Puri og hans team appen som når ut til stadig flere opplevelseslystne, både blant Oslo-folk og turister.

Med bakgrunn fra reiselivsbransjen og som markedsdirektør i Nordic Choice Hotels, var det turister Pouria hadde for øyet når han fikk ideen til Lokalii. Samtidig har det vist seg at Oslo-folk liker å være turist i egen by.

— Vi tenkte at dette var først og fremst for turister, men folk i Oslo er veldig nysgjerrige på sin egen by. Her kan de utforske den, og de finner helt sikkert noe de ikke visste om. Det dukker opp nye ting hele tiden. Nå nettopp ble det lagt ut en opplevelse som heter, "bli med meg å klatre i trær."

� Vi vil være ambassadører for magiske hendelser, sier gründer Pouria Ruhi i Lokalii. Foto: Stian Theodorsen
� Vi vil være ambassadører for magiske hendelser, sier gründer Pouria Ruhi i Lokalii. Foto: Stian Theodorsen

Lokalii var klar høsten 2016. Utviklerne begynte å markedsføre appen skikkelig i mars, og siden den gang har 15 000 personer lastet den ned.

— Vi har også begynt å få inn opplevelser fra andre steder enn Oslo. Fra andre land også. Flest fra Sverige, men også fra steder lengre avgårde, som Iran og Bolivia.