Oslos sommerskole er mer populær enn noen gang. Snart får elever og foresatte beskjed om hvem som har vunnet loddtrekningen om å få være med. Foto: Sommerskolen

Over 20 000 elever har søkt om plass på årets Sommerskole i Oslo

� At over 20 000 barn og unge frivillig velger å gå på skolen i sommerferien sier noen om hvilken status Sommerskolen har opparbeidet seg, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen.

Publisert

— At matematikk er det mest populære faget med over 35 % av søkerne understreker at Osloelevene gjerne vil lære og i tillegg få noen gode sommerminner de kan ta med seg videre, sier hun i en pressemelding.

Mer enn 500 flere elever enn i fjor søkte seg til Sommerskolen. Skolen har tilbud til elever på flere trinn, fra de som skal begynne på skolen til høsten til elever på videregående.

Sommerskolen Nydalen Videregående hvor elevene studerer grisehjerner på nært hold. Foto: Sommerskolen

Hele 72 forskjellige kurs

Sommerskolen er et gratis tilbud til alle elever på 1.–13. trinn som går på skole eller bor i Oslo. Hvert kurs varer i en uke, og elevene går i aldersblandede grupper sammen med elever fra andre skoler.

I alt tilbys 72 forskjellige kurs i fagene norsk, matematikk, naturfag, IKT, engelsk, fransk, tysk, spansk, kinesisk og yrkesfag. Felles mål for alle kursene er at elevene lærer noe nytt, får faglige utfordringer og gode opplevelser i et trygt og sosialt læringsmiljø.

Flere av årets kursnyheter har slått spesielt godt an. For de yngste elevene gjelder det "Eventyrlige mattegrubliser" for 1.–2. trinn og "Sommerskolens detektivbyrå" for 3.–4. trinn med over 1500 søkere. Begge kursene har daglig svømmeundervisning.

Sommerskolen på Holmlia bad. Foto: Sommerskolen

På 5.–7. trinnkurset har det nye matematikkurset "Bygg byen – design hus i 3D" fått mer enn 600 søkere.  På ungdomstrinnet er det naturfagkursene "Teknologi – smart design" og "Miljøskipet – realfag på sjøen" som har fått flest søkere.

Alle kurs har en times fysisk aktivitet hver dag.

— En av verdens mest populære skoler

— Basert på utviklingen Sommerskolen har hatt siden oppstarten i 2006, tror jeg Sommerskolen må kunne kalles en av være verdens mest populære skoler. Utviklingen viser en eksplosiv vekst både i antall elever, antall ansatte og i utviklingen av det faglige tilbudet, jubler byråd Thorkildsen.

— Fra 2006 til i dag har antall elever økt fra i overkant av 3000 til over 20 000. Vi snakker om fire sommerferieuker med læringsglede, sier hun.

Sommerskolen Oslo på skuta Dyrafjeld. Foto: Sommerskolen

— Jeg er stolt av at Oslo gir dette tilbudet helt gratis til barn og unge. Det er viktig at alle har mulighet til positive opplevelser fylt med læring, fysisk aktivitet, lek og moro. Ikke alle familier har mulighet til å reise på ferie i løpet av sommermånedene, derfor er det viktig at Oslo kommune fortsatt prioriterer disse gratisaktivitetene, sier Thorkildsen.

 

Powered by Labrador CMS