Vinterbelysning i Kirkegata. Foto: Kristina Søgnebotten Lang-Ree

Vinterlys i trærne er kommunens invitasjon til folk om å bruke Kvadraturen

Rådhusgata og Kirkegata har ligget snorrette, alvorlige og dunkle gjennom vinteren. Nå håper byrådet og handelstanden at vinterbelysning vil øke folks lyst til å oppleve disse gatene.

Publisert

— Vinterbelysningen er vår invitasjon til folk om å ta Kvadraturen i bruk. Her er det forretninger, gallerier og spisesteder det er verd å besøke, sier byråd for byutvikling Hanna Marcussen.

— Vi håper med dette å kunne trekke folk fra Karl Johns gate og ned i sidegatene, for her er det også mye interessant, forteller byråden.

I Kirkegata og i Rådhusgata er det hengt opp lys i trærne. Lysene blir tent her gjennom hele vinteren, ikke bare i desember, som vanlig er for den tradisjonelle julebelysningen i sentrumsgatene.

Byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen ønsker at flere oppdager butikker og spisesteder i Kvadraturen. Foto: Kristina Søgnebotten Lang-Ree

— Lyset gjør at trærne blir synlige også på vinteren. Lyset gjør gata mer innbydende og bærer bud om at dette slett ikke er en død gate på kveldstid. Lyset gir en trygghetsfølelse. At det var et ønske om vinterbelysning i gatene her, har vi vært klar over helt siden vi startet med prosjektet bilfritt byliv, sier Marcussen.

Få mennesker i Kvadraturen

Med mange kontorlokaler, har gatene virket ganske livløse på kveldstid. Det er et ønske fra byrådet om å få mer liv i denne delen av byen.

Det er blitt riktig så hyggelig langs Kirkeveien. Foto: Kristina Søgnebotten Lang-Ree

— Dette er en del av byen som i sin tid ble bygget med tanke på gående. Her er en rekke gamle, vakre bygg. Kvadraturen er allikevel fortsatt en uoppdaget del av byen for mange i Oslo. Vi ønsker å få flere til å benytte seg av det Kvadraturen kan tilby, sier Marcussen.

Foreløpig er det kun Rådhusgata og Kirkegata som har fått vinterlys, men flere gater vil følge etter.

Powered by Labrador CMS