Der ble det gjennomslag i konstruksjonen. Hull i taket. Rivningen har startet. Foto: Nina Beck
Der ble det gjennomslag i konstruksjonen. Hull i taket. Rivningen har startet. Foto: Nina Beck

Lederen for Oslo Stupeklubb kom kommunen i forkjøpet og rev sitt eget Tøyenbad

I frustrasjon og nostalgi over at Tøyenbadet skulle rives, lagde lederen  for Oslo Stupeklubb, Nina Beck, en pepperkakemodell av Tøyenbadet. I helga fikk Beck gleden av å rive sin pepperkakeversjon av Tøyenbadet før Oslo kommune rakk å rive sin betongversjon.

Publisert

Hjemme hos lederen i Oslo Stupeklubb, Nina Beck er det tradisjon å lage pepperkakehus til jul. Både Mummihuset og Eiffeltårnet har tidligere vært modeller for familien Becks pepperkakehus.

Denne gangen var valget ev modell enkelt. Det måtte bli Tøyenbadet. Nyttårsaften stengte Tøyenbadet, og i mars skal bygget være klar for riving. Da Tøyenbadet stengte, mistet stuperne i Oslo det eneste tilbudet de har for å trene på stuping fra 7.5 og 10 meter.

Mamma Nina Beck og hennes tre barn er nostalgiske etter å ha besøkt Tøyenbadet to til tre ganger i uken, året gjennom. Samt frustrerte over å miste treningsmulighetene for stuperne.

Kræsj. Foto: Nina Beck
Kræsj. Foto: Nina Beck

Smuler igjen av Tøyenbadet

— At vi lagde en pepperkakeversjon av Tøyenbadet var en slags hyllest. Vi har gått dit for å trene flere ganger i uka. Litt av frustrasjonen over å ikke få gehør hos Oslo kommune for at vi trenger et høyt stupetårn, fikk vi ut da vi knuste pepperkakehuset, sier Nina Beck.

Nå har Tøyenbadet, pepperkakeversjonen falt. Barna i familien, sammen med sine venner fikset den jobben. Med et par slag med neven var Tøyenbadet kræsjet, knust, lagt i grus og jevnet med jorden. Bare smuler var igjen.

Knus. Foto: Nina Beck
Knus. Foto: Nina Beck

Best av alt, hjemme hos Nina Beck var det ingen problemer med deponering av massene etter riving.

De gode restene av det spiselige Tøyenbadet, eller Øyen adet. Foto: Nina Beck
De gode restene av det spiselige Tøyenbadet, eller Øyen adet. Foto: Nina Beck

Det nye Tøyenbadet skal etter planen stå ferdig om fire år. Der blir det eget stupebasseng. Men et ti-meters stupetårn, slik konkurransestuperne trenger til sine øvelser, blir det ikke.

Powered by Labrador CMS