Matkroken i Schweigaards gate har åpent nesten døgnet rundt. Lokalet er til salgs med prisantydning på 6,5 millioner kroner. Foto: Anders Høilund
Matkroken i Schweigaards gate har åpent nesten døgnet rundt. Lokalet er til salgs med prisantydning på 6,5 millioner kroner. Foto: Anders Høilund

Forretningslokalet til Matkroken på Harald Hårdrådes plass er til salgs igjen

Det gamle apoteket i Schweigaards gate 72 ved Harald Hårdrådes plass er til salgs igjen, bare to år etter sist gang. Lokalet selges med leiekontrakten, og Matkroken vil fortsatt drive kolonialhandel på stedet.

Publisert Sist oppdatert

I lokalene hvor Ditt apotek holdt til i Schweigaards gate 72, har Matkroken solgt dagligvarer i et og et halvt års drift. Lokalet ligger nå ute for salg.

— Det er stor konkurranse om kundene her, og i februar åpnet Bunnpris en ny butikk i Schweigaards gate 60, sier butikksjef Gursharan Singh hos Matkroken rolig. Han sitter bak disken i Matkroken. På veggen bak henger hilsener fra kunder. Best i gata, skriver de.

Butikken har åpent hver dag, med åpningstid fra 08.00 til 24.00, og fra 09.00 på søndager.

— God service er viktig

— Det er veldig hyggelig at kundene kaller butikken best i gata. God service er viktig. Siden konkurransen om kundene her i Gamlebyen er så stor er det ikke rom for å ha flere ansatte. Jeg har hjelp midt på dagen, ellers finner du meg alene her i butikken, sier Singh.

Hvem som overtar som eier av det 113 kvadratmeter store butikklokalet, er ikke Singh så opptatt av.

Eiendomsmegler Tor Mikael Aune fra Notar. Foto: Anders Høilund
Eiendomsmegler Tor Mikael Aune fra Notar. Foto: Anders Høilund

Selges med gjeldene leiekontrakt

Eiendomsmegler Tor Mikael Aune fra Notar forteller om interesse for forretningslokalene.

— Det er god interesse fra folk som vil investere i eiendom. Både fra private og firmaer, forteller Aune.

Lokalet vil bli solgt med den leiekontrakten som gjelder i dag. Kontrakten har en varighet på ti år. Aune regner med fortsatt forretningsdrift i lokalene etter salget.

Tirsdag 19. november var første visningsdag, og bud har kommet inn. Notar har satt 6,5 millioner som prisantydning for det 113 kvadratmeter store lokalet i Gamlebyen.

Omregulering?

Resten av blokka er regulert til boligformål, og det er en mulighet for at en ny eier vil søke om omregulering av forretningslokalet til boligformål. Eierseksjonssameiet Schweigaards gate 72 består av ti boligseksjoner i tillegg til forretningslokaler i første etasje.

Det har ikke lykkes VårtOslo å få tak i eier for en kommentar til salget.