Bekymrede båteiere brukte morgentimene til å se etter om alt var på stell med båten. I Frognerkilen ligger de side ved side ved flytebryggene. Noen steder var det umulig å komme se ut på bryggene, men båtene klarte seg fint.
— Jeg kan se båten herfra. Det ser helt fint ut, sa Lars Einar Meling. Båten hans ligger i Frognerkilen. På morgenen sto fortsatt vannet såpass høyt at det ikke var mulig å gå tørrskodd ut til flytebrygga hvor båten ligger. Melings båt er en 36 fot Viknes. En båttype som blir produsert på Vestlandet. Den blir bygd for tøffe forhold og blir brukt som både fiskebåt og turbåt.
Heller ikke kommunikasjonsjef Siv Ellen Omland i Oslo Havn KF har fått inn meldinger om hendelser i forbindelse med uværet Didrik.
Faren ikke helt over
Faren er likevel ikke helt over. Det er mye vann som skal presse seg inn gjennom Drøbaksundet, og springfloa innerst i fjorden kan komme senere enn hva tidevannstabellene sier. Erfaring sier at det blir en opphopning av vann i fjorden.
Annonse
Kombinasjonen av storm i Nordsjøen, høyvann, sønnavind og lavtrykk er det som kan gjøre vannstanden i Oslofjorden ekstra høy. Denne gangen var båt- og bryggeeierne heldige med at sønnavinden avtok, og lavtrykket passerte vest for vårt område.
Båteier Meling liker å bruke båten også på vinterstid.
— Livet i Oslo fikk en ny dimensjon da vi fikk båtplass i Frognerkilen. Jeg kan ikke tenke meg et liv uten å ha tilgang til båt. Når utbyggingen på Filipstad er ferdig vil jeg kjøpe leilighet der, for å være nær fjorden og båten, sier Meling.