I går møtte drøyt 70 håpefulle opp til befaring på Gressholmen kro i Oslofjorden, en liten tur med Ruter-båt fra Aker brygge.
Det søkes etter nye drivere til den populære kroa på Gressholmen. Kroa har vært stengt siden 2015, men nå er rehabiliteringen nesten ferdig og stedet kan gjenåpne allerede 15. mai.
Etter tilstrømmingen av folk på gårsdagens befaring for potensielle driftere å bedømme, kan Oslo kommune få mange gode kandidater å velge mellom.
Arrangøren overveldet over interessen
Annonse
Eiendoms- og byfornyelsesetaten (Eby) holdt visningen, og folk møtte opp i et antall som overveldet kommunen. Nærmere 80 personer hadde anmeldt sin interesse, og det var en kø som på en god sommerdag for å komme fra ferga til kroa.
Utfra det vi har fått vite, er de interesserte alt fra enkeltpersoner, til etablerte firmaer innenfor kafé- og serveringsbransjen.
Vil gi de besøkende kunst, musikk og frihetsfølelse
— Vi ønsker å gi de besøkende kunst, konserter og frihetsfølelse i en verden som er på nippet til å bli veldig sjuk, sier Julius Maske.
— Vi ønsker å skape et rom for mangfoldet i Oslo, hvor man kan dyrke både det kjente og sære, sier Henrik Nielsen.
Ser på Gressholmen som en unik mulighet
De har sett etter en mulighet for å kunne presentere konseptet sitt for et større publikum enn det de når i Hemne kommune. Gressholmen, som ligger kun 20 minutter med båt fra Aker brygge, er akkurat et slikt sted de var på utkikk etter.
Søker en motivert driver
Etaten legger visse føringer for de som vil drive kroa.
— Vi ønsker en solid og motivert driver av Gressholmen kro. Vi ser for oss en driver som kan tilby variert og god servering til alle besøkende på Gressholmen, og at kroen blir et sted hvor besøkende skal kunne kjøpe forfriskninger og enkle retter av god kvalitet, sier kommunikasjonssjef Lena Nesset i Eby.
— Vi er opptatt av at Gressholmen Kro skal holde mest mulig åpent for publikum i sommersesongen, og de nye leietagerne vil være forpliktet til å holde stedet åpent fra 15. mai til 1. september, legger hun til.
Noen ferdige prospekter har ikke etaten mottatt enda, og det var klart at ikke alle frammøtte var klare til å sette ord på kroplanene sine. 20 februar er siste frist for å søke og å legge fram et prosjekt på hvordan å drive kroa.
Vil lage et sted du ikke kan gå forbi
Kokk Elisabeth Harbitz synes stedet er flott, og har ingen problemer med å sette ord og farge på hva hun og gruppen hun representerte vil at Gressholmen kro skal bli.
— Tenk deg et sted hvor det serveres god og enkel skandinavisk husmannskost, hvor det lukter godt og det er godt å sitte. Et sted der du rett og slett ikke kan gå forbi. Et sted hvor du også kan spise din egen matpakke, sier hun.
Gressholmen kro er viktig for kommunen
— Det har vært et serveringstilbud her ute i 25 år, og da tidligere eier avviklet sin virksomhet i 2015 gikk vi i gang med oppgradering av Gressholmen kro for å sikre at det fortsatt skal være et tilbud til besøkende. Gressholmen er et populært reisemål, og et godt serveringstilbud mener vi bidrar til øyas attraktivitet, sier Lena Nesset.
Gammelt miljø, moderne bygg
Gressholmen kro er pusset opp med fokus på å bevare det gamle miljøet samtidig som bygget er modernisert til dagens standard.
Kroa har blant annet fått nytt næringskjøkken. Gulv, vegger og tak er pusset opp og elektrisk anlegg og røropplegget er oppgradert.
Det mangler fortsatt innlagt vann på Gressholmen, men det er lovet i løpet av sommeren. Huset skal males rødt, som er samme farge som det har hatt siden 2011.