Skeids kaptein Tom Skogsrud, uten sminke og uten smil etter kampen mot Konsvinger. 0-2 var ikke det han ønsket seg. Foto: Anders Høilund

Dyktigheten foran motstanderens mål ble avgjørende i oppgjøret mellom Skeid og Kongsviner

Det var spenning og nerve i en time. Men da Ibrahim Shuaibu scoret Kongsvingers andre mål, gikk mye av piffen ut av kampen. Før det hadde Skeid både sitt sedvanlige skudd i tverrliggeren og brent et straffespark.

Skeids eneste borteseier hittil i år kom da de slo Kongsvinger 2-0 på Gjemselund. Nå ble resultatet det samme, 2-0 til bortelaget.

0-1 kom etter et balltap, og en rask kontring fra Kongsvinger. Kongsvingers raske venstreback, Suleyman Bojang, spilte så sent som i fjor på Skeid. Han kom fri på venstre kant og fikk lagt inn til en umarkert Adem Güven foran skeidmålet. Kongsvingers stjernespiss headet enkelt i mål.

— Jeg synes kampbildet er som så ofte før i denne sesongen. Skeid henger godt med, men blir ikke farlige nok foran motstanderens mål. Vi blir aldri direkte utspilt. Baklengsmålet var også typisk. Det er på kontringer og dødballer vi slipper inn mål, sa Skeids Mesut Can i pausen. Han sonet en kamps karantene for fire gule kort og så kampen fra tribunen.

Tverrligger og ut, igjen

Farlig frampå var imidlertid Johnny Buduson i det 32. minutt. Skuddet hans gikk over hodet på Kongsvingers gode keeper Ali Ahamada, traff undersiden av tverrliggeren helt borte i krysset. Ballen spratt ned mot målstreken, og ut. Det er fortsatt noe med Skeid og marginer.

I pausen gjorde skeidtrener Tom Nordlie to bytter. Ut gikk vingen Johannes Nunez og midtbanespilleren Henning Tønsberg Andresen, som hadde pådratt seg et gult kort helt i starten av omgangen. Inn kom unge Ismaheel Taofeek, som spiss, og Moa Mahnin inntok midtbaneplassen. Johnny Buduson som hadde spilt en god første omgang som midtspiss, ble plassert på sin vante plass på vingen.

Stian Pettersen var vikarierende straffeskytter, men klarte ikke å lure kongsvingerkeeper Ali Ahamada.
Arkivfoto: Anders Vindegg

Hvem skal ta straffesparket

Allerede etter tre minutter stopper en kongsvingerspiller Taofeeks innlegg med armen, og Skeid får straffespark. Med den vanlig straffesparkskytteren David Tavakoli ute av klubben, Mesut Can på tribunen og Johannes Nunez i garderoben, ble det Stian Pettersen som tok straffesparket. Det var ingen dårlig straffe, men Ahamada viste klasse og reddet skuddet helt nede ved høyre stolperot.

0-2 kom etter at Kongsvingers Shuaibu ble spilt igjennom skeidforsvaret. Alene med keeper scoret han lett. For å helle ekstra mye salt i såret ble Skeids midtstoppervikar Fredrik Berglie skadet. Han landet forkjært etter å ha fått en dytt i ryggen i en hodeduell. Da VårtOslo forlot Intility arena var skaden uavklart. Fram til da hadde Berglie vært en av lagets beste.

Meget god for Skeid var også keeper Idar Nordby Lysgård.

Klarte ikke å følge kampplanen

Skeids kaptein Tom Skogsrud var naturlig nok ikke i perlehumør etter kampen. Han oppsummerte følelsene med et blæ som kommentar.

— Det er ikke spillestilen som ikke holdt mål i dag. Vi klarte ikke å gjennomføre hva vi skulle. Kongsvinger spiller en diamantformasjon på midten som er vrien å spille mot. Hadde straffesparket gått inn, da tror jeg vi hadde hatt muligheter her. Akkurat nå, to minutter etter kampen, er det litt oppgitt stemning. Ellers er det ingen dårlig stemning i laget, sa kaptein Tom.

Resultat: Skeid-Kongsvinger IL 0-2 (0-1)

Gule kort: Andresen, Yusuf, K. Skogsrud, Skeid. Røer gult kort på Kongsvinger.

Dommer: Eivind Bodding