David Tavakolible tomålscoreri sesongens siste hjemmekamp for Skeid etter å ha jobbet hardt i nitti minutter. Foto fra en tidligere kamp: Anders Vindegg
David Tavakolible tomålscoreri sesongens siste hjemmekamp for Skeid etter å ha jobbet hardt i nitti minutter. Foto fra en tidligere kamp: Anders Vindegg

Utsettelse ødela nesten opprykksfesten. Men med seier ser Skeid bare framover

Laget som rykket opp i 1. divisjon skal utvikles og satses på videre. Men dersom Skeid skal få spille hjemme på Nordre Åsen, må banen oppgraderes.

Publisert

—Vi er opptatt av å få spille her på Skeidbanen også når vi neste år skal spille i 1. divisjon. At vi spiller her er viktig for hele klubben, og det skaper identitet, sier styremedlem i Skeid, Erling Geir Iversen til VårtOslo.

Men lørdag kveld var det duket for fest. Riktignok en kraftig forsinket fest. Gjestene fra Bryne var tre timer forsinket på grunn av flytrøbbel. Men da kampen endelig kom i gang under Skeidbanens litt dunkle belysning var fortsatt over ett tusen mennesker på plass. De ville se festfotball verdig opprykket til nest høyeste nivå i Norge.

Må ruste opp hjemmebanen

Skeid styrte kampen med kontroll i første omgang, men skrudde opp tempoet i andre del av kampen.

1-0 til Skeid ble det etter 48 minutter da David Tavakoli avsluttet med skudd i mål etter å ha kombinert fint med Mesut Can. Samme duo sto bak 2-0 målet i det 84. minutt etter at Johnny Buduson hadde forsert på høyrevingen. Det ble med andre ord opprykksfest for Skeidoksene på tribunen.

Styremedlem Erling Geir Iversen i Skeid forteller at det er viktig for hele klubben at Skeidbanen forblir hjemmebane også neste sesong.Foto: Anders Høilund
Styremedlem Erling Geir Iversen i Skeid forteller at det er viktig for hele klubben at Skeidbanen forblir hjemmebane også neste sesong.Foto: Anders Høilund

Men Skeids bane på Nordre Åsen mangler mye på å tilfredsstille Norges Fotballforbunds, NFF, krav til anlegg på nest høyeste nivå i Norge. Det er imidlertid mange arenaer som ikke fyller alle krav, som likevel er godjent for 1. divisjonsspill. Lys og banedekke er stikkord for hva som først og fremst må rettes opp før fotballsesongen 2019 sparkes i gang i mars.

Vil ha med Tom Nordlie videre

— Vi må inn i sponsormarkedet, og vi må være nøkterne når vi går inn mot neste sesong. Vi ser for oss et totalbudsjett på i overkant av sju millioner kroner. Det er selvsagt lite, når vi kommer til å møte klubber med 50 millioner å rutte med, sier Iversen.

— Skeid har lenge vært kjent som en utklekningsanstalt for unge fotballtalenter. Dette blir ikke mindre viktig i tiden framover, mener Iversen

—Vi har hatt kamper i år hvor 10 av 11 spillere i startoppsetningen har spilt ungdomsfotball i klubben. Det er vår styrke. Det er slik vi jobber i Skeid. Vi satser på å videreutvikle det laget vi har i dag for neste sesong. Vi ønsker også å få med oss trenerne Tom Nordlie, Morten Berre og Robert Legrand videre, sier Iversen.

Klubben ønsker å skynde seg langsomt, og at høyere ambisjoner enn å stabilisere seg i 1.divisjon vil komme etterhvert.

Terje Laurendz, daglig leder hos hovedsponsor Torshov Sport, kom til Skeidbanen for å delta på opprykksfesten. Foto: Anders Høilund
Terje Laurendz, daglig leder hos hovedsponsor Torshov Sport, kom til Skeidbanen for å delta på opprykksfesten. Foto: Anders Høilund

— På anleggsiden sliter vi i Oslo. Jeg håper vi kan få hjelp fra Oslo kommune med nytt banedekke, slik at vi ikke trenger å reise ut av byen for å spille hjemmekamper, sier Iversen med et glimt i øyet.

Ikke aktuelt å bruke Vålerengas stadion

Hovedsponsor for Skeid er Torshov Sport. Daglig leder Terje Laurendz, er stamgjest på Nordre Åsen. Og han var selvfølgelig på plass mot Bryne for å feire opprykket.

— Dette er virkelig morsomt, sier Laurendz, som kommer kommer fra en god gammel skeidfamilie.

— Neste år blir utfordrende, nå blir det ikke lenger å ta trikken til Kjelsås for å spille bortekamp. Sportslig er jeg ikke så bekymret. Vi, Skeid altså, har spilt mot og slått ut tippeligalag i cupen i år. Dessuten er det ikke så stor forskjell på de tre divisjonene som det var tidigere. Bane å spille på er en annen sak som må løses. Jeg tror ikke det er aktuelt å spille på Vålerengas bane på Valle.

— Oslo trenger en bane med kapasitet på fem til sju tusen tilskuere. Den hadde også passet utmerket til damelandslaget. En slik bane har vært planlagt i mange år, men planene har ennå ikke bitt realisert. Det blir de heller ikke før neste år, sier hovedsponsoren.

Mange tilskuere trosset tre timers forsinkelse

Da Skeid skulle feire opprykket til 1.divisjon. Hadde lagets sponsorer spandert gratis inngang for publikum. Skeidfolket hadde iført seg sine fineste røde og blå skjerf og luer, men motstander Bryne var ikke å se.

Det ble opprykksfest, riktignok forsinket, for Morten A. Fagerli og de andre Skeidoksene lørdag kveld. Foto: Privat
Det ble opprykksfest, riktignok forsinket, for Morten A. Fagerli og de andre Skeidoksene lørdag kveld. Foto: Privat

I følge Norges Fotballforbunds regler for de to siste serierundene, må lagene være på plass allerede dagen før kamp ved flyreiser. Dette fordi kampene skal spilles samtidig, slik at ingen kan få fordel  av å vite det ferdige resultatet i andre kamper.

Bryne valgte likevel å reise fra Sola på kampdagen. Nesten framme ved Gardermoen opplevde de at deres Norwegian-fly ikke fikk landingstillatelse på grunn av tåke. Dermed måtte flyet returnere til Sola. Først klokka 17 fikk publikum på Skeids hjemmebane, Nordre Åsen, bekreftet at dagens motstander var på vei mot hovedstaden. Kampen mellom Skeid og Bryne skulle startet klokka 15.00.

Et av tidenes største talenter må legge opp

Nå ble det heldigvis 2-0-seier for Skeid i den siste hjemmekampen i år. Men like stor jubel som scoringene, fikk 21-årige Jens Braathen Rognved da han kom inn etter 88 minutter. Rognved ble ansett som et av tidenes største talenter i Skeid da han ble hentet opp til A-laget som 16-åring. Vittige tunger ville ha det til at den spede midtbanespilleren var hentet fra SFO ved en nærliggende skole.

En lei hofteskade gjør at Jens Braathen Rognved (21) ikke lenger kan satse på fotball. Foto: Anders Vindegg
En lei hofteskade gjør at Jens Braathen Rognved (21) ikke lenger kan satse på fotball. Foto: Anders Vindegg

Fysisk beskjeden, men en strateg på banen, ble han trener Tom Nordlies kaptein på Skeid i 2016. Dessverre pådro Rognved seg en hofteskade som ikke har latt seg reparere. Dagens korte innhopp markerte slutten på en fotballkarriere som dessverre måtte avsluttes så alt for tidlig.

Det var tydelig at både spilleren selv og andre rundt laget hadde det tungt i minuttene etter at dagens gode dommer Harald Magnus Børresen hadde blåst av kampen.

Men det meldes om at vaffelsalget gikk glimrende utover ettermiddagen og kvelden. Skeid trenger hver eneste krone hvis klubben skal kunne satse på nest øverste nivå neste sesong.

Powered by Labrador CMS