Undrenes tid er ikke forbi. Skeid scoret på overtid. Mathias Abelsen har hentet ballen ut av nettet, mens de øvrige skeidspillerne ikke ser ut til helt å forstå hva som skjedde, og løper hverandre ned i forfjamselsen. Målskårer David Tavakoli til høyre. Foto: Anders Vindegg

Overtidsdrama i lokaloppgjør mellom Skeid og KFUM

� Undrenes tid er ikke forbi, ropte skeidoksene etter at Skeid utlignet til 1-1 i de siste sekundene av tilleggstiden i byderbyet mot KFUM på Intility arena.

KFUM har hatt framgang og god glid i OBOS-ligaen til nå denne sesongen. De ligger høyt opp på tabellen og ti poeng foran Skeid. Begge lag rykket opp før denne sesongen, og i fjor var det Skeid som toppet tabellen i 2.divisjon.

Profetene fikk se Kåffa lede

Skeid – KFUM Oslo 1-1 (0-1). 910 tilskuere. Mål: 0-1 Jørgen Hammer (44), 1-1 David Tavakoli (90). Dommer: Sivert Amland, Kringlebotn. Gult kort: Johnny Per Buduson, Skeid, Moses Mawa, Jørgen Hammer, Olav Øby , Tore Sørås, KFUM Oslo,

I løpet av sesongen har KFUM også fått en syngende tilhenger-skare. De kaller seg Profetene og holdt godt liv og støynivå gjennom stor deler av kampen. Profetene fikk se laget sitt lede 1-0 etter første omgang.

Kjappe Ismaheel Taofeek brakte uro i KFUM-forsvaret. Foto: Anders Vindegg

KFUM kom best i gang, men utover i omgangen satte Skeid opp tempo. Skeid kom imidlertid ikke nærmere skåring enn nok et skudd i tverrliggeren. Denne gangen fra Johannes Nuñez etter 28 minutter.

I omgangens siste minutt fikk KFUM en corner. Olav Øby tok den, og Jørgen Hammer satte ballen i mål via hælen til Skeids David Tavakoli til 0-1.

—Artig å slå gamleklubben

I annen omgang økte temperaturen ute på banen og mellom de to lagenes hovedtrenere. Både hoverdtrener Jørgen Isnes og assistenttrener Daniel Fredheim Holm hos KFUM har solid bakgrunn fra Skeid. Isnes fortalte i et intervju med Dagsavisen tidligere denne uka at ingenting er så gøy som å slå gamlekubben.

Henning Andresen fikk skeidoksenes bestemannspremie etter kampen. Premien er en oksesteik fra kjøttforretningen Strøm-Larsen på Torshov. Foto: Anders Høilund

Dommer Sivert Øksnes Amland fra Fana så ut til å miste kontrollen etter en situasjon da Skeid Henning Andresen ble felt på vei fram i en kontring. Jørgen Hammer, Olav Øby, Tore André Sørås og Moses Mawa, alle fra KFUM måtte se det gule kortet etter etterslenger, mens Skeid Jonny Buduson fikk gult kort for å ha spilt bort ballen i frustrasjon.

Skeidspillerne framsto som stresset, og slo feilpassninger. KFUM på sin side klarte ikke å komme til klare målsjanser, selv om de midtveis i andre omgang hadde ballen mye.

Fikk en tå på ballen

Skeids trener Tom Nordlie lot talentet Ismaheel Taofek få slippe til tjue minutter før slutt. Dermed fikk kampen en litt annen karakter. Skeid satte inn sluttspurten, og rakk fram til uavgjort i siste overtidsminutt.

Hardt arbeidende Henning Andresen fikk kranglet med seg ballen nesten inn på femmeteren. KFUM-keeperen reddet skuddet med en beinparade. Etter noen sekunders flipperspill foran gjestenes mål, fikk David Tavakoli ei tå på ballen. Ballen rullet rolig over målstreken og inn i nettet. 1-1 og endelig våknet skeidoksene på tribunen.

— Ja, i dag var det kult og inspirerende å spille. Det er morsomt å spille mot spillere jeg kjenner godt fra før, sa Skeids bestemann Henning Andresen etter kampen.

Bra publikumstall

— Det var veldig tungt å få et mål i mot på en dødball like før pause, det skal jeg innrømme. Vi kan ikke fortsette å slippe inn mål ved dødballer i mot. Ved ti minutter igjen legger vi om spillet, og vi får sjanser, men også kontringer i mot. Vi måtte ta risiko, men det holdt, sa Andresen med et stort, svett smil.

Nærmere 1000 mennesker var på tribunen. Det er nok kassereren i Skeid småfornøyd med. Publikum trenger ikke vente lenge for å se laget i aksjon igjen. Tom Nordlies lag møter eliteseriens Ranheim i cupen på onsdag klokka 18.00