Skeid ga Sandefjord skikkelig kamp og publikum stor underholdning og spenning

Skeid viser at de ikke bare er troendes til å tape for hvem som helst i OBOS-ligaen. De er også gode nok til å slå alle topplagene. Men uavgjort var ikke godt nok for Torshov-laget, som risikerer å havne under nedrykksstreken.

Etter å ha gått på et overraskende tap for bunnlaget Tromsdalen i forrige serierunde, møtte Skeid Sandefjord på Intility arena på lørdag. Trener Tom Nordlie måtte gjøre to forandringer på laget. To av Skeids sikreste kort i starteleveren, spissen David Tavakoli og midtbanesjefen Hassan Yosuf, var ute med henholdsvis fire gule kort og ryggskade.

De innleide spillerne fra Lillestrøm, Charles Ezeh og Erik Tobias Sandberg, fikk fornyet tillit etter Skeids fadesekamp sist helg.

Skeid sliter med dødballer fra motstanderen. Her er det Erik Tobias Sandberg som ikke klarer helt å få kontroll på Sandefjords Marius Høibråten. Foto: Anders Vindegg

• Dommer: Jan Morten Tennøy, Nordre Neset IL

Skeid hadde ballen mest i innledningen av kampen, uten å komme til store sjanser. Liv på tribunen ble det først etter 14 minutter da Charles Ezeh leverer en stygg feilpasning foran eget mål. Det lød et samstemt NEI fra Skeid-supporterne på tribunen. Forsvaret fikk ryddet opp, men det var dessverre bare den første av flere mislykkede involveringer fra Ezeh.

Det var en forsvarsmiss i den andre enden av banen som ble foranledningen til kampens første mål. Skeids Mesut Can snappet opp en tversoverpasning utenfor Sandefjords sekstenmeter, og leverte ballen til Johnny Buduson, som satte ballen arrogant bak keeper Jacob Storevik hos opprykkfavorittene.

1-0 til Skeid etter 28 minutter. Ikke lenge etter gjør Johannes Nuñez kampens beste prestasjon. En lang, hard og presis pasning til Johnny Buduson. Skuddet fra Buduson er hardt, men keeperen redder mesterlig. Fortsatt 1-0 til hjemmelaget.

Skeid i ledelsen for andre gang i kampen

Mot slutten av første omgang skrur Sandefjord opp tempoet. Skeid-forsvaret faller et par ganger ut av posisjon, og får problemer med å klarere. Til slutt sitter utligningen bak keeper Idar Nordby Lysgård. Sandefjordkaptein Håvard Storbæk slår en corner fra høyre, og Erik Tobias Sandberg taper hodeduellen mot Marius Høibråten som header sikkert i mål.

Skeid har to juryer som kårer dagens skeidspiller. Denne gangen gikk premiene til Johannes Nuñez (med ballen) og Henning Andresen (til høyre). Foto: Anders Vindegg

I andre omgang setter bortelaget høyt tempo fra start, men det er Skeid som scorer. Johnny Buduson løper seg fri, skyter, men skuddet blir reddet. Returen setter Johannes Nuñez i nettet. 2-1 til Skeid etter 46 minutter.

Omgangen gir det fåtallige publikumet valuta for pengene. Lagene følger hverandre, og begge lag spiller seg til gode sjanser. Et hardt Sandefjord-skudd blir blokkert ut til corner, og i kaoset foran mål tyr Sandberg til ulovligheter og feller en motspiller. Dommeren dømmer straffe, og den setter innbytter Erik Mjelde sikkert i mål.

Store sjanser på overtid

På overtid får begge lag store sjanser. Den siste sjansen får Skeid. En lang avklaring ut fra forsvaret havner hos Skeids debutant Simen Hestnes. Han fikk ikke mange minuttene i debuten, men rakk å vise at han kan sparke ballen foran seg og løpe fort etter. Innlegget fra Hestnes blir møtt av Moa Mahnin, Skeids midtbaneanker.

Midtbanespiller Moa Mahnin spilte en eldig god kamp, og fikk en stor mulighet til å bli matchvinner på overtid. Dessverre gikk skuddet like utenfor. Foto: Anders Høilund

— Jeg traff ikke het rent, ballen traff litt opp på leggen, derfor gikk volleyskuddet like utenfor, forklarer Mahnin etter kampen.

— Jeg syntes vi klarte oss bra mot et ballbesittende lag i dag. Men vi sliter fryktelig på dødballer imot. Det ble som vi hadde ventet, en tett og tøff kamp, sier han.

Skeid nærmest seieren

En tøff kamp syntes også Sandefjords målscorer Marius Høibråten det var, og han var ikke helt uenig i at Skeid var nærmest seieren.

De var ikke mange på tribunen, men alle fikk sitt å juble for. Her har Skeid nettopp gått opp til 2-1. Foto: Anders Høilund

I regnet møtte kun 374 betalende tilskuere på banen, som for tiden er Skeids hjemmebane. Fotballelskere i hovedstaden burde kjenne sin besøkelsestid. Det var en god kamp de 374 fikk overvære.