Stein Wilmann (t.v.) og Steffen Willumsen stiftet Nordavind for å lage en E-sport klubb som kunne konkurrere på høyest mulig nivå. Foto: Anders Høilund
Stein Wilmann (t.v.) og Steffen Willumsen stiftet Nordavind for å lage en E-sport klubb som kunne konkurrere på høyest mulig nivå. Foto: Anders Høilund

Spillerne i E-sportklubben Nordavind trener 50 timer i uka. Nå stiller de i FIFA-sluttspill for Vålerenga

� Uten konkurranseelementet ville jeg ikke drevet med E-sport, sier medstifter og styreleder Stein Wilmann i Nordavind.

Publisert Sist oppdatert

Bak en glassdør på fornemme Intility arena på Helsfyr sitter Steffen Willumsen (28) og Stein Wilmann (35) utenfor Nordavinds kontorer. Inne på kontoret er det er full trening, og stifter og markedsjef Willumsen samt stifter og styreleder Wilmann er sendt på gangen.

Det nærmer seg sluttspill i E-sport ligaen og konsentrasjonen er stor i lokalet innenfor.

— Spillerne våre  trener 40-50 timer i uka. Det hender det kommer folk hit rett fra gutterommet som tror de er verdens beste. Det er de sannsynligvis ikke, sier Stein Wilmann.

Samarbeid med Vålerenga

Wilmann har bakgrunn fra blant annet fotball, og for ham er det konkurransedelen i E-sporten som er mest spennende.

— Konkurranse handler ikke bare om å skåre flest mål, eller å løpe fortest. Konkurransebegrepet har vært tolket alt for snevert. Våre spillere må også være hundre prosent fokusert for å prestere, sier Wilmann.

Lasse "Fykling" Sleby har vert trener hos Nordavind siden september i fjor. Foto: Andres Høilund
Lasse "Fykling" Sleby har vert trener hos Nordavind siden september i fjor. Foto: Andres Høilund

Det var i 2010 at han og Steffen Willumsen bestemte seg for å stifte Nordavind. De savnet seriøsitet i sin gamle klubb, og ville løfte fram E-sporten i Norge ytterligere.

Etter møter med Tor Olav Trøim og Espen Østerhaug i Vålerenga idrettsforening i 2016- og 17 kom lokaler og samarbeid på plass. Nå har de som mål å bli ledende på E-sport i Skandinavia og topp 20 i verden. De har 29 spillere i stallen, og reiser verden rundt på venuer, og deltar med framgang i de største turneringer som finnes.

Inntektene kommer via sponsorer og pengepremier.

Blant annet vant Casper Notto VM i Hearthstone, et sammensatt spill med elementer fra både sjakk og poker.

Ikke med i Norges Idrettsforbund

— E-sport er ikke en del av Norges idrettsforbund, så vi er Nordavind, men i Telialigaen for FIFA-spill spiller vi for Vålerenga, forklarer Willumsen.

— I Sverige finnes E-allsvenskan og i Danmark E-superligaen. FIFA-spillet er organisert som fysisk fotball, med Champions league som det høyeste nivået, forteller Wilmann,

Mens han snakker med VårtOslo er Willumsen inne og hjelper en av spillerne, som hadde fått tekniske problemer. Hos Nordavind kommer ikke medisinmannen løpende med is-spray, men med data-teknisk kompetanse.

23-åring som trener

— Vi rekrutterer spillere stort sett gjennom vårt eget nettverk. Vi vil ha spillere som er dedikerte, men som også går godt sammen med resten av laget. En kjempegod spiller som samtidig er et røvhål, er ikke noe for oss. Grensen går ved en type Petter Nordthug, sier Willumsen.

Det er Lasse "Fykling" Sleby som legger strategien for spillerne. Sleby kom fra Danmark i fjor høst. Foto: Anders Høilund
Det er Lasse "Fykling" Sleby som legger strategien for spillerne. Sleby kom fra Danmark i fjor høst. Foto: Anders Høilund

Danske Lasse Sleby (23) er trener i Nordavind. Det har han vært siden sist september.

— Jeg er ikke god nok selv som spiller, men jeg ville ikke slippe miljøet, og jeg mener at jeg har kvaliteter som gjør at jeg kan trene andre opp til  å bli bedre enn meg selv, sier Sleby.

Det er han som legger opp strategien, og det er han som passer på at spillerne går godt sammen. Han passer også på at spillerne får den egentreningen han mener de trenger.

25. til 26. mai er det sluttspill i Telialigaen på Meet, Ullevål stadion.