Flertallet av politikerne i bydel Frogner går inn for å støtte Frelsesarmeen Jobben med 800.000 kroner neste år. Bydelsutvalgsleder Jens Jørgen Lie (H) og bydelsdirektør Odd Rune Andersen (til venstre i bildet) i bydel Frogner. Foto: André Kjernsli
Bydel Frogners 59.000 innbyggere får servicetjenester samlet i ett bygg
� Dette er et hus for alle i bydelen, sier BU-leder Jens Jørgen Lie (H). I høyblokka på Skillebekk, som før huset Rikstrygdeverket, samler bydel Frogner kommunens tjenester til 59.000 innbyggere.
Tirsdag inviterte bydelen til offisiell åpning av Bydelens hus i Drammensveien 60. Invitert var alle enhetslederne i bydelen, bydelsutvalg, hovedtillitsvalgte, huseierer og arkitekter. Her har bydel Frogner samlet alle kommunale tilbud, og her vil det bli lettere for de forskjellige avdelingene å arbeide sammen.
De 59.000 innbyggerne i bydelen vil nå få ett sted å forholde seg til i kontakt med bydelen og kommunen.
—Her i dette huset er alt fra helsestasjon for de minste, til hjemmetjenesten. Her er NAV, og det er her innbyggerne i bydelen kan komme å møte politikerne, eller følge sin sak i bydelsutvalget, sa bydelsdirektør Odd Rune Andersen.
Bydelsadministrasjonen i Frogner bydel måtte ut fra lokalene i Sommerogata ved Solli plass. I det historiske bygget, som også huser Vestkantbadet, er det store planer om å lage et av byens mest fornemme hotell.
— Dette er et hus for alle i bydelen. Ikke bare for administrasjonen. Her er det lokaler å leie. Her skal det være liv og røre. Derfor har vi kalt huset for Bydelens hus, sa Bydelsutvalgsleder Jens Jørgen Lie (H).
Huset var opprinnelig tilholdssted for Rikstrygdeverket, og store deler av bygningen er beskyttet av byantikvaren. Etter at Rikstrygdeverket flyttet ut, har entrepenørgiganten Skanska holdt til i bygget. Men nå er den igjen okkupert av det offentlige.
— Bydel Frogner har ingen store ledige tomter. Når vi for to og et halvt år siden fikk vite at vi måtte ut fra lokalene i Sommerogata, kunne vi ikke starte opp med noen byggeplaner. Vi kunne ikke bygge i Slottsparken, eller i Frognerparken. Eller på Bygdøy, kunne vi vel, sa bydelsdirektør Andersen.
Bydelen satte i stedet inn en annonse i avisen; "10.000 kvadratmeter med kontorlokaler ønskes leid på Frogner."
Byrådslederen imponert over løsningene
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) slang seg på sykkelen og tok turen fra Rådhuset til Drammensveien 60, for å klippe over den røde snora, og erklære Bydelens hus i Frogner bydel for åpnet.
Johansen fortalte, i sin åpningstale, at han var imponert over hvor godt Frogner hadde klart å samle alle fagavdelingene under ett tak. Han la godt merke til en framtidsrettet løsning som sykkelgarasje med garderobe og utleie av el-sykler.
— Bydel Frogner har med dette bygget satt befolkningens behov i førersetet. Lov meg at dere i Frogner deler erfaringene dere gjør med å samle alle under ett tak, med alle oss andre i byen, sa Johansen før han klippet over den røde snora.
Alle har måtte ta og gi litt
Den siste helgen før åpning var hektisk. Ikke minst for IKT-sjef Thomas Torseth og hans medarbeidere.
Prosjektleder for flyttingen har vært Knut Robert Sande, som nå går tilbake til sin tidligere stilling i NAV.
— Å få lov til å lede dette prosjektet, og se at det fungerer med at avdelingene bor under samme tak, har vært den morsomste jobben jeg har vært borti på mange år, sa Sande etter åpningen av Bydelens hus.
— Selvfølgelig har det vært uenigheter om verneverdi med byantikvaren, og med verdien av å lage et miljøvennlig hus med eierne Norwegian Propety. Vi har løst det med at alle har måtte ta og gi litt, svarte Sande på om det hadde vært noen kamper han har måttet ta underveis.
Musikk med tilknytning til Frogner
Den kunstneriske underholdningen var ved mezzosopran Eira Sjaastad Huse, akkompagnert av Emil Duncumb på piano. De framførte musikk med tilknytning til Frogner i aller videste forstand. Spesielt imponerte de i framførelsen av Sergeij Rakhmaninovs "Vocalise". Et stykke som enkelte musikkhistorikere mener at den store russiske komponisten hadde fått inspirasjon til etter å ha fått se noen av Christian Sindings noter på et besøk hos komponistkollega Johan Halvorsen ved Frognerparken.
Som avslutning framførte de Habanera fra operaen "Carmen" av den franske komponisten George Bizet. Frankrikes ambassade har adresse Drammensveien 68, og det er nærme nok mente Sjaastad Huse.