Byantikvaren går i mot at Ferner Jacobsen får montere en flaggstang på sin fasade. Fotomontasje: Hammer Arkitekter
Byantikvaren går i mot at Ferner Jacobsen får montere en flaggstang på sin fasade. Fotomontasje: Hammer Arkitekter

Nei, det er ikke en aprilsnarr. Byantikvaren nekter Ferner Jacobsen å henge flagg på fasaden sin i Stortingsgata

Byantikvaren ønsker ikke at moteforretningen Ferner Jacobsen henger flagg på fasaden sin. Moteforretningen mener på sin side det er en tradisjon med flaggstenger på fasadene i Stortingsgata.

Publisert Sist oppdatert

Byantikvaren anser det som uheldig for fasaden om luksusforretningen Ferner Jacobsen monter en flaggstang med flagg på sin fasade i Stortingsgata 14. Byantikvaren har i sitt avslag lagt vekt på at det ikke tidligere har hengt et flagg med den plasseringen på fasaden. Flagget Ferner Jacobsen ønsker å henge opp er på 1,25 X 1,85 meter, ifølge Estate nyheter.

Det er Hammer arkitekter som er ansvarlig søker for utplasseringen av flaggstangen og flagget. De har i ettertid levert et bilde til plan- og bygningsetaten. Bildet skal angivelig vise hvor et flagg tidligere har vært plassert på fasaden. Avstanden mellom den tiltenkte plasseringen og den gamle plasseringen av flaggstangen er på halvannen meter, mener arkitektene.

Tradisjon med flagg

Arkitektfirmaet viser ellers til at det er tradisjon å ha flagg på fasadene i Stortingsgata, og de mener at den nye flaggstangen på fasaden kan regnes som en reetablering av en tidligere fasade, ifølge Estate nyheter.

— Byantikvaren anser tiltaket som uheldig for fasaden og fraråder tiltaket. Et eldre foto av gården viser muligens en flaggstang plassert i tredje etasje, men dette er uklart. Dersom Byantikvaren ikke skal motsette seg et flagg, må vi se en grundig undersøkelse av dette som grunnlag for en eventuell reetablering av flaggstang, heter det fra Byantikvaren.

Ferner Jacobsen har holdt til i Oslo sentrum i mer enn ett hundre år. Forretningen selger moteklær for kvinner og menn.