Atle von der Fehn og Christina Uhnger vil gjerne ha forslag til hvordan lekeplassen skal bli best mulig. Her er de i samtale med noen lokale eksperter. Foto: Anders Høilund
Atle von der Fehn og Christina Uhnger vil gjerne ha forslag til hvordan lekeplassen skal bli best mulig. Her er de i samtale med noen lokale eksperter. Foto: Anders Høilund

Bydel Grünerløkka spurte barna i Dælenenggata hvordan lekeplassen deres kan bli bedre

Publisert Sist oppdatert

Området mellom Dælenenggata 37 og 39 har allerede blitt forvandlet fra en mørk og nitrist sandhaug til en liten park. Nå skal kommunen bruke 300 tusen kroner på flere tiltak.

Området skal rustes opp for å bli en enda bedre plass for barn i de to bygårdene å leke på. Derfor inviterte bydel Grünerløkka og Boligbygg barn fra nabolaget til å komme med forslag til hva som kunne lages av lekeapparater i den lille parken.

Eiendomssjef i Boligbygg KF Oslo, Atle von der Fehr spurte ungene rett ut:

— Hva vil dere at vi bygger her?

Paintballbane og trampoline var de første svarene, fulgt opp av dumphuske, slackline og diverse andre lekeapparater.

Dette var et brakkland

— Vi har bodd her i seks år, og da vi flyttet hit var dette område et sted hvor ingen ville oppholde seg. Det var en konteiner med sand og parkerte biler på området. Det var som et brakkland. Utenfor blokka her var det mørkt og skummelt. Det var først når NAV etablerte Fremtidshuset her, her at det begynte å skje noe positivt, sier beboer Tasneem Butt.

Dette kan områdevert Christina Uhnger bekrefte

— Da vi startet her ville vi gjerne få folk som bor her til å bli engasjerte i bomiljøet sitt. Vi gikk fra dør til dør og spurte blant annet om hvor barna lekte ute. Alle familiene svarte at de tok ungene med seg andre steder enn utenfor blokka, sier hun.

Maria Butt, snart 8 år, forklarer at akkurat her vil hun at trampolinen skal stå. Foto: Anders Høilund
Maria Butt, snart 8 år, forklarer at akkurat her vil hun at trampolinen skal stå. Foto: Anders Høilund

Nabolagsløftet

I år avsatte bystyret 50 millioner kroner til boligsosialt arbeid og bomiljø i kommunale boliger. Dælenenggata 37-39 har allerede fått noen lekeapparater, et bordtennisbord og lys på gangveien utenfor nummer 37. Med budsjettforliket mellom Rødt og byrådspartiene har det nå blitt en mulighet for å utvikle plassen videre.

Gjennom et tiltak kalt nabolagsløftet, er det satt av i underkant av 300 000 kroner til utbedring og fornying av lekeplassen mellom Dælenenggata 37 og 39. Da er det er rimelig at barna får være med å bestemme hva den nye lekeplassen skal inneholde, mener Bydel Grünerløkka.

— Området mellom blokkene her er eid av eiendoms- og byfornyelsesetaten. Det har tidligere vært sett på som et nedslitt transittområde, hvor folk hastet forbi på vei til og fra bussene i Michelsensgate, forklarer Uhnger.

En møteplass for voksne også

Boligbygg hadde med seg tegninger, og noen forslag til hvilke lekeapparater som kunne settes opp.

Både voksne og barn studerte og diskuterte tegningene Boligbyggs Bjørn Oscar Gjølstad og Stian Horne hadde med seg. Dette skal også bli en plass hvor voksne kan treffes og bli kjent, så de fikk også studere tegningene.

— Det kom noen gode forslag, men vi klarer ikke å få til å lage en paintballbane her, det vet jeg, og heller ikke noe badeland, men resten skal vi se hva vi kan få gjort noe med, sa von der Fehr. lekeapparater, slackline, dumphuske