� Det er mye bedre å jobbe enn å sitte hjemme, sier Luca Beuzelin. Foto: Kristijan Velkovski

Aldri har parkene på Grünerløkka vært holdt ryddigere enn i sommer. I går var siste dag på jobb for parkens hjelpere

Publisert

Etter dager med stort besøk, pleide forsøpling å være et problem i Birkelunden og Sofienbergparken. Men ikke i år. Det kan du takke disse ungdommene for.

I seks uker har bydel Grünerløkka kjørt sitt sommerprosjekt for ungdom. I åtte uker har tilsammen 70 ungdommer i alderen 14 til 18 år ryddet i parkene, luket ugress, plukket søppel, stelt planter og ryddet på gatetun.

De har arbeidet fulle dager fra kl 7.45 til 15.15. Prosjekt sommerjobb for ungdom har vært mulig å gjennomføre med bevilgninger fra bydelsutvalget og driftsbudsjettet til bydelen. I går var deres siste arbeidsdag.

Den første sommerjobben

— Dette er den første sommerjobben min. Selve jobben er ikke så morsom, men det er gøy å være her, fordi vi har et kjempegodt miljø oss ungdommer i mellom. Vi har et godt samhold og kommuniserer bra, sier Tirill Andreassen (14).

� Vi fant en pistol i buskene på Alexander Kiellands plass. Vi ringte politiet, men de sa det var en tullepistol, men med et ekte magasin, forteller Tirill Andreassen. Foto: Kristijan Velkovski

Tirill, som er elev ved Sofienberg skole, sier at hun kjenner seg heldig som har fått denne sommerjobben. At hun ble oppringt for å gjøre en ekstra innsats den siste dagen, ser hun på som et tegn på at hun har gjort en god jobb.

Første sommerjobb er det også for Luca Beuzelin. Også han går på Sofienberg ungdomsskole.

Bedre å jobbe enn å sitte hjemme

— Det har vært slitsomt, men gøy. Det er mye bedre å jobbe her enn å sitte hjemme, og det er fint å møte andre folk enn de en treffer til vanlig. Dette er nesten som et eget samfunn. Hvis noen lurer på om de skal søke neste år, vil jeg råde dem til å gjøre det, sier Luca (14), mens han fisker opp en tåtesmokk fra fontenen i Birkelunden.

Det er bydel Grünerløkka som har plukket ut ungdommene blant 300 søkere.

Mye latter og godt samhold

— Vi har ledd mye denne sommeren, og det er et flott samhold i gruppa. Det har vært et kjempemorsomt prosjekt å følge gjennom sommeren, sier miljøterapeut i Grünerløkka bydel, Shamsa Maqbul. Hun har blant annet sørget for at det sosialfaglige var på plass.

— De voksne må være motiverende og tydelige. Lunchpausene var viktige for samholdet. Ekstra positivt var det da fremmede voksne kom bort og skrøt av jobben de gjorde, sier hun.

Håkon Nesheim, teamleder for seksjon kvalifisering og miljø i bydel Grünerløkka, forteller at bydelen har fått mye skryt av beboere som har merket at parkene har blitt vedlikeholdt på en bedre måte denne sommeren.

— Grünerløkka bydel drifter parkene sine selv, og nå er det så fint der at det er en fryd.

Nå skal ungdommene tilbake på skolen, mens verktøyet får ferie. Foto: Kristijan Velkovski
Powered by Labrador CMS