Ikke nøl, ring politiet om du ser et biltyveri. Foto: Wikimedia commons
Ikke nøl, ring politiet om du ser et biltyveri. Foto: Wikimedia commons

Lokalkjent politi lurte gammel kjenning trill rundt

Publisert

Bil og eier lykkelig gjenforent etter bare 12 minutter på Rodeløkka. Om bilen din blir stjålet, ring politiet først, ikke sjefen eller mamma.

— Bileieren hadde åndsnærværelse til å ringe politiet, og ikke som så mange andre, å ringe sjefen, eller ringe hjem først. Derfor kunne vi raskt spore opp biltyven og foreta en pågripelse, sier Marius Gunnerud, fungerende seksjonssef i patruljeseksjonen hos enhet Sentrum.

Lokalkjent politi fant snarvei

Det var klokka 18.36 i går kveld at politiet fikk melding om ett biltyveri på Rodeløkka. Det fantes da en patruljebil på Ring 2 som straks begynte å holde utkikk etter den stjålne bilen.

Like etter oppdaget de biltyven komme kjørende i motsatt retning på Ring 2.

I den tiden politiet brukte på å få snudd patruljebilen, kom biltyven seg ut av syne for politiet, men politipatruljen brukte sin erfaring og lokalkunnskap, tok en snarvei og klarte å avskjære rømlingen like etter. Noen klassisk biljakt ble det derfor heldigvis ikke.

— Den stjålne bilen ble stoppet, og det ble en kort løpetur før tyven ble pågrepet. Det viste seg å være en gammel kjenning av oss, sier Gunnerud.

Klokka var 18.48 da hele seansen var over.

Andre lynoppklaringen denne uken

Gunnerud roser den som ringte til politiet straks bilen var stjålet. Det gjorde det mulig å finne bilen igjen så fort, og å få bilen tilbake til eieren etter bare 12 minutter.

— Det var faktisk andre gangen denne uken at biltyverier blir oppklart så fort, forteller Gunnerud.

Powered by Labrador CMS