Skatere lar seg ikke be to ganger når en ny mulighet til å skate byr seg. Her viser en av dem hvordan å beherske kropp og brett. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

En ny skatepark er åpnet ved Colosseum kino. Skal være for både småtasser med skrubbsår på knærne og for veteraner

Elevene ved Majorstuen skole har byens minste skolegård, men nå får de en skatepark rett utenfor. Der kan de lære nye triks med brettet og bli kjent med hverandre.

Publisert

— Et bra sted å være, og en kul park å øve inn nye triks i, var de korte kommentarene vi fikk fra skatere som testet den nye skateparken på Colosseum torg før den offisielle åpningen.

Leder av bydelsutvalget i Frogner bydel, Jens Jørgen Lie minnet om at skating var forbudt i Norge i tida fra 1978 og til 1989. Det ble ansett som en farlig lek, og sport var det i hvert fall ikke.

Byråd Rina Mariann Hansen overrekker et tjuvlånt skateboard til Lisa Mari Watson i organisasjonen Tverga som et symbol på at nå overtar brukerne skateparken på Colosseum torg. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Har kostet blåmerker og skrubbsår

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (AP) pekte på at herrene vi i dag ser på vei til jobb på skateboard, gjerne iført dressjakke, var gutta som i forbudstiden måtte kaste brettet inn i buskene når politiet kom.

— De skills'ene som skal til for å komme seg på jobb med skateboard, har kostet blåmerker og skrubbsår. Vi som ikke står på brett, kan ikke annet enn å være imponert over dyktigheten til mange skatere, sa byråden.

Les mer om: Under en bru i Gamlebyen bygges en kulturarena i verdensklasse. Bak Krakabøla aktivitetspark står lokale frivillige

Viktig for bydelen

Både Jens Jørgen Lie og byråd Hansen er opptatt av at slo indre by og bydel Frogner har svært få idrettsanlegg i forhold til antallet innbyggere.

— Bydel Frogner har ingen idrettshall og knapt med plass, sier Lie

At skateparken er åpen for alle, alt fra småtasser, som lærer seg sine første triks, til erfarne skatere er viktig, ifølge politikerne.

Full konsentrasjon når triks skal utføres. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Erfarne skatere rådførte

— Her kan brukerne få kjenne på mestringsfølelsen og gleden ved å lære nye skills, sa idrettsbyråd Rina Mariann Hansen, før hun overleverte skateparken til daglig leder i Tverga, Lisa Mari Watson. Tverga er et nystartet ressurssenter for uorganisert idrett og fysisk aktivitet i Norge.

Erfarne skatere har vært med på å utforme selve skaterampen. Hele Colosseum torg har gjennomgått en forvandling, fra parkeringsplass til et sted hvor mennesker kan møtes. Benker og drikkevannfonter er plassert ut for å brukes.

Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Sted å bli kjent med hverandre

— Vi tilbyr kompetanse og og nettverk. Går noen med planer om å anlegge en skatepark, kan de kontakte oss, forklarte Watson.

— Vi har elever fra hele byen, og denne skateparken er et utmerket for elevene å bli kjent med hverandre, sier Beate Aas inspektør på Majorstuen skole. Åttende til tiende trinn får bruke parken i storefri. Yngre elever må ha samtykke hjemmefra.

Inspektør Beate Aas ved Majorstua skole ser mange fordeler ved at skateparken åpner rett utenfor skoleporten. Foto: Anders Høilund

Elevene ved Majorstuen skole har, gjennom elevrådet, bestemt at elever må ha hjelm, håndledd og knebeskyttelse for å benytte skateparken i skoletida.

Populært blant elevene

Vi har Oslos minste skolegård. Å ha en skatepark rett på utsiden av skolegården er populært blant elevene våre, fortsetter Aas, som selv har erfart å få et hardt møte med asfalten når brettet ikke ville samarbeide.

Det er Østengen og Bergo landskapsarkitekter som har stått for planleggingen og utformingen av anlegget, i samarbeid med Norconsult og Betongpark anlegg. Anlegget er realisert av Braathen landskapsentreprenør og Betongpark anlegg for bydel Frogner.

Powered by Labrador CMS