Åsmund Olai Sand-Larsen (14) og Eigil Spongsveen (43) var yngst og eldst på laget. Foto: Anders Høilund

Sagene med A-lag i bandy for første gang på 20 år

Publisert

Ikke siden 1997 har Sagene IF kunnet stille med seniorlag i bandy.  Etter klarsignalet om kunstisbane på Voldsløkka til høsten, har interessen for å spille bandy for Sagene nærmest eksplodert. 

Sagene IF møtte andredivisjons- og samarbeidslag Haslum/Hauger til treningskamp på Haugerbanen søndag kveld. Før to minutter var gått, hadde Sagenes Are Hvaal banket den første ballen i buret bak motstanderens keeper.

Lagleder Henning Strøm forteller at han først la ut litt info på Facebook-siden Norsk bandy. Da kom han i kontakt med brødrene Alexander Morin og Didrik Bell, som har spilt bandy i mange år. De tok kontakt med sine bandyvenner, og så begynte snøballen å rulle.

29 års aldersforskjell

Laget som møtte Haslum/Haugers A-lag besto av spillere av begge kjønn og var spredt i alder fra 14 til 43 år. I laget fantes bandypappaer, unge lovende spillere og utøvere med internasjonal erfaring.

— Vi er eldst og yngst, men vi er de mest samspilte på laget, mente 43 år gamle Eigil Spongsveen. Spongsveen er vanligvis trener for 14 år gamle Åsmund Olai Sand-Larsen.

Sagene IF bandys A-lag etter treningskampen mot Hauger IL.

Obligatorisk med svenske på laget

— Alle bandylag må ha med en svenske, og vi har Pontus Eklöv. Han har spilt på det svenske ungdomslandslaget, men har ikke hatt på seg skøytene de siste vintrene, sier lagleder Henning Strøm.

— Den nye kunstisbanen på Voldsløkka har gitt oss inspirasjon til å starte opp et A-lag igjen. Banen på Voldsløkka blir den første kunstfrosne bandybanen på østkanten siden Valle-Hovin ble bygd i 1966. Det er mangelen på is i milde vintre som gjorde at Sagene slet i så mange år. Vi har dog alltid hatt aldersbestemte lag, sier Strøm.

Are Hvaal ble historisk

I alt 20 spillere stilte i Sagenes røde bortedrakter, og den første skåringen kom allerede etter ett minutt, da Are Hvaal satte et straffeslag i mål. En klubbhistorisk scoring. Historisk ble også Aleksander Morin som minuttet etterpå ble utvist — den første utvisningen på 20 år for Sagenes A-lag. Så kom det første baklengsmålet, også det det første på 20 år. Gjennom 1.omgang var det tydelig at Sagenes lag var lite samspilt, og keeper Julius Stang måtte se sju baller bak seg i løpet av 45 minutter. Pauseresultat: 7-2 til Haslum/Hauger.

I andre omgang skjerpet Sagene seg betraktelig. Spesielt mot slutten av omgangen kom angrepene i bølger mot bærumslagets mål. Sagene vant 2. omgang, og sluttresultatet ble 13-9 til Haslum/Hauger.

— Dette var gøy

— Dette var gøy, sa en av Sagenes ledende spillere, Magnus Hedly, etter kampen. Hedly, født 1991, har bak seg en karriere på gode norske lag, for Sandviken i Sverige og Rodino Kirov i Russland. Nå satser han mest på å fullføre utdannelsen som ingeniør og har ikke lenger tid til å trene like mye som topplagene gjør.

Sagene bryggeri og Henning Thoresen sponset laget med vørterøl. Henning kaller seg tredje generasjon Sagene IF. Foto: Anders Høilund

Sponset med vørterøl fra Sagene bryggeri

Sagene bryggeri, ved Henning Thoresen, delte ut vørterøl. Sagene IF ble stiftet av blant andre Henning Thoresens bestefar, Bjarne Thoresen, i 1921. Sagene IF har to NM og var helt fram til 90-tallet den største bandyklubben i Oslo.

Powered by Labrador CMS