Direktør Eli Grimsby fra Kultur- og idrettsbygg og daglig leder Sivert Varvin i Håndverkskompaniet signerte kontrakten for del to og tre av utbyggingen på Voldsløkka. Kontrakten har en verdi på drøye 26,5 millioner kroner. Foto: Anders Høilund
Verdens første kombinerte landhockey- og kunstisbane lages på Voldsløkka
Etter en lang og kronglete prosess signerte Kultur- og idrettsbygg i går endelig kontrakten for byggingen av landhockey- og isbane på Voldsløkka.
Kontrakten, med entreprenørselskapet Håndverskompaniet, omfatter nytt klubbhus for Sagene IF, garderober og tribune, og har en verdi på drøye 26,5 millioner kroner.
Områdene som kontrakten gjelder omtales som del to og tre av prosjektet for utviklingen av Voldsløkka idrettspark. Håndverkskompaniet har også kontrakten for utbyggingen av del en, som omfatter blant annet baneflaten og tekniske bygg.
Nytt klubbhus til Sagene IF
Direktør i Kultur-og idrettsbygg, Eli Grimsby forteller at budsjettet for del én er i rute, og at hele anlegget skal stå ferdig sommeren 2018. Samlet økonomisk ramme for utbyggingen er på 75,5 millioner.
Annonse
Håndverkskompaniet mener at landhockeybanen skal stå klar til bruk i august neste år, og i november vil, om alt går etter planen, kunstisen legge seg på bandybanen.
Da det ble bevilget penger til del to og tre av utbyggingen i 2017, ble det endelig klart at Sagene IF får nytt klubbhus, og garderobene og tribunen skal plasseres ved den nye landhockey- og kunstisbanen.
Ikke fotballkunstgress
Voldsløkka vil bli verdens første bane hvor landhockey og kunstis kombineres, forteller faglig rådgiver Steinar Helgesen i Kunst- og idrettsbygg.
— Løsningen med å kombinere landhockey og bandy er nyskapende og har allerede fått oppmerksomhet fra det internasjonale bandyforbundet. Det synes vi er gøy og inspirerende, sier Helgesen.
Kunstgresset som benyttes på en landhockeybane skiller seg ut fra kunstgresset vi kjenner fra fotballbanene ved at det er kortere og tettere. Trekulen de bruker som ball ville ikke trille skikkelig i kunstgresset på en fotballbane.
— Det var en fordel for oss at Håndverkskompaniet også fikk anbudet på del to og tre av utbyggingen. Dermed sparte vi en del tid, og vi fikk beholde den ekspertisen som allerede var her, sier Grimsby.
Etter signeringen på Voldsløkka kom Sivert Varvin, daglig leder i Håndverkskompaniet med følgende betraktning:
— Det er fint å tenke på at det vi bygger kan gi mye glede. Jeg tenker på at barn kommer hit for å spille ball, eller å gå på skøyter. Barn vil få gode minner herfra. Det er godt for oss som arbeider med utbyggingen å tenke på. Dette er et prosjekt det er en glede å være med på. Han roste samtidig Kultur- og idrettsbygg for å ha god gjennomføringsevne.
Lang historie med mange kapitler bak utbyggingen
Utbyggingen av Voldsløkka har vært en lang og kronglete affære, med aner tilbake til 1990-tallet. Men etter at de første bevilgningene kom på plass i 2016 har bygg reist seg, og direktør Grimsby roser Sagene IF for å være løsningsorienterte og gode å samarbeide med.
— Anlegget vil være veldig viktig både for de som bor i området, og for hele byen. Området vil oppfattes som mye tryggere, og ikke slitent som tidligere. Området er også en del av en grønn rute gjennom byen fra øst til vest.
— Vi i Kultur -og idrettsbygg har mange anlegg som krever mye energi. I tidligere tider ble det ikke tatt mye hensyn til energisparing. I dette prosjektet kommer energisparing og gjenbruk av varme inn for fullt.