To tomler opp for Musrafa Hassan Ahmad og Skeid. Innbytterens utligning på overtid var omtrent det eneste som varmet skeidtilhengerne i kampen mot Strømmen. Foto: Anders Høilund

"Dansken" Hassan scoret på overtid og reddet viktig poeng for Skeid i bunnoppgjør mot Strømmen

Skeidoksene har sluttet å tro, men har ikke gitt opp håpet etter at superinnbytter Mustafa Hassan Ahmad lager mål på overtid. Med fem kamper igjen er det fire poeng opp til sikker plass.

Det er ikke umulig for Skeid å berge plassen i 1. divisjon, men da må spillet bli bedre. I kampen om fortsatt tilværelse i OBOS-ligaen var dette matchen ingen av lagene hadde råd til å tape.

Skeids trener Tom Nordlie hevdet før kampstart at oppgjøret mot Strømmen ikke var et være eller ikke være for laget. Skeid lå ved avspark på direkte nedrykksplass, tre poeng bak motstander Strømmen. Skeid kom fra 1-2 tap mot Nest-Sotra i forrige serierunde. Strømmen fra en sterk 2-0 seier mot Sogndal.

KAMPFAKTA

1. divisjon menn mandag:

Skeid - Strømmen 1-1 (0-0)

Intility Arena: 387 tilskuere.

Mål: 0-1 Sivert Gussiås (58), 1-1 Mustafa Hassan Ahmad (89).

Dommer: Sivert Amland, Fana Fotball.

Skeid (4-3-3): Emil Fiskvik – Stian Pettersen (Ahmad el-Amrani inn 73.), Ayoub Aleesami, Fredrik Berglie, Tom Skogsrud -  Henning Andresen (Mustafa Ahmad inn 82.), Moa Mahnin, Charles Ezeh – Johnny Buduson (Taofeek Ismaheel inn 58.), Peter Godly Michael, Johannes Nunez.

Skeid reddet av stanga

Skeid hadde ballen mye i første omgang, men slet veldig med å komme til gode avslutinger. Strømmen hadde omgangens største sjanse da Skeid-forsvaret glemte å kikke over skulderen, og lot Kjell Rune Sellin få avslutte angrepet uforstyrret. Avslutingen gikk i stanga, og ut.

Skeids angrep fungerte best når Johannes Nuñez kunne bruke fart og teknikk på venstrekanten. Foran mål var det imidlertid dødt. 0-0 til pause var logisk ettersom begge lagene var forsiktige, og virket å prioritere sikkerhet. Det mest dramatiske som skjedde var da Stømmens kaptein Kristian Jahr brukte nær tre minutter på å knyte skolissene sine.

Skeid har ofte spilt en bra og en mindre bra omgang i kampene denne sesongen. Da lagene kom ut på banen til andre omgang, var det ikke klart om Skeid hadde spilt sin beste omgang allerede.

Ismaheel Taofeek kommer nesten igjennom Strømmens forsvar, men kommer ikke forbi keeper Morten Sætra. Sætra spiller i Strømmen på utlån fra Strømsgodset. Foto: Anders Høilund

Unøyaktig og slurvete

I andre omgang kom Skeid ut med fryktelig bakglatte ski. Det ble unøyaktigheter, tilsynelatende slurv, og Strømmen overtok føringen i spillet. Bedre ble det ikke at vingen Johnny Buduson måtte ut i det 58. minutt etter å ha fått et spark i hælen.

Minuttet etter er Skeids forsvarsspillere for seint ute i presset, og Strømmen får skutt. Keeper Emil Fiskvik redder, men returen havner foran mål der Sivert Gussiås, utlånt fra Molde, ikke hadde noen problemer med å sette ballen i mål.

Skeid virker å være i ferd med å falle fra hverandre offensivt. I forsvaret måtte Ayoub Aleesami stadig rydde opp, og unge Fredrik Berglie storspilte som midtstopper. Berglie ble kåret til Skeids beste av både Skeidoksene og av sponsorer.

"Dansken" Hassan redningsmann

Strømmen la seg straks lavt på banen. Alle mann i forsvar. Skeid hadde ingen ting å by på foran motstandermålet. Høye baller inn foran Strømmens mål ble lett klarert av store sterke forsvarere. Skeid la om til å spille med tre bak i et slags tre-fem-to system. Etter 80 minutter gikk midtbanespiller Henning Tønsberg Andresen ut, og inn kom Mustafa "Dansken" Hassan Ahmad.

Skeids trener Tom Nordlie hevdet før kampstart at oppgjøret mot Strømmen ikke var et være eller ikke være for laget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Musafa Hassan Ahmad kom til Skeid etter et mislykket opphold i HamKam for fem år siden. I Danmark har Hassan spilt for blant andre toppklubben Brøndby. Men han har ikke fått så mange spilleminutter de siste to sesongene.

Da matchuret stopper på nitti minutter og den gode dommeren Sivert Øksnes Amland legger til fem minutter i spilletid, kommer nok et innlegg inn foran Strømmen-målet. Det er innbytter Ahmed El Amrani som slår inn, og denne gangen blir innlegget ikke avklart. Ismail Taofeek får lurt ballen fram til  Mustafa Hassan. Han befinner seg plutselig alene med keeper Morten Sætra. "Dansken" setter ballen i mål.  Skeids første store sjanse i kampen, og det står 1-1.

— Spiller med hjertet

Strømmen satte umiddelbart på angrepsbryteren og får flere sjanser på de fire gjenstående minuttene. På innlegg er avtalen at forsvaret skal stå for å sette Strømmen offside. Dette glipper for flere av spillerne, og Strømmen får en megasjanse som keeper Emil Fiskvik får slått til corner.

— Jeg er en spiller som spiller med hjertet. Jeg har tro på laget, og jeg har tro på at vi klarer å berge plassen i OBOS-ligaen, sier populære Mustafa "Dansken" Hassan Ahmad etter kampen.

Han går ofte under tilnavnet "Dansken" blant skeidtilhengerne som ikke har kunnet unngå å legge merke til at Mustafa Hassan alltid stiller opp for laget.

— Jeg kommer fra  Danmark, men nå har jeg giftet meg med ei jente fra Norge, så jeg blir her, sier publikumsfavoritten som berget ett viktig poeng for Skeid.