Idar Nordby Lysgård og Skeid jubler etter kampen mellom Skeid og HamKam. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Idar Nordby Lysgård og Skeid jubler etter kampen mellom Skeid og HamKam. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Skeid med seier for fulle tribuner i comebacket

Skeids comeback på nest øverste nivå i norsk fotball endte på best mulig måte. HamKam ble slått 1-0 for fulle tribuner i serieåpningen søndag.

Publisert

Skeid er tilbake i 1. divisjon etter ti års fravær. Den tradisjonsrike Oslo-klubben rykket ned i 2009. Comebacket kunne samtidig også endt i nedtur.

Headingen til Mesut Cän etter 65 minutter ble det eneste målet i kampen mellom Skeid og Ham-Kam på OBOS-arena Nordre Åsen. Stian Pettersen sto bak forarbeidet og fikk se Cän omsette det gode innlegget i scoring mellom to HamKam-spillere.

Etter ti års vandring i lavere divisjoner åpnet Skeid årets sesong i OBOS-ligaen (1.divisjon) med seier mot Hamarkameratene.

Skeid med første sjanse

Kampene mellom Skeid og HamKam har ofte vært dramatiske. Denne kampen går ikke inn i den kategorien, selv om den var intens.

En småsur nordavind på langs av banen satte sitt preg på kampbildet fra start. HamKam, i medvind, hadde ballen mest, men det var Skeid som fikk den første sjansen da Hamar-lagets keeper så vidt klart å slå en heading fra Skeids midtbaneterrier Henning Tønsberg Andresen etter 14 minutter.

— Den sjansen burde jeg jo satt. Det ble mye fram og tilbake i starten av kampen. Etter hvert fikk vi roet oss ned og klarte å spille rundt forsvaret til HamKam, sa Andresen etter kampen.

Skeids midtbanespiller Henning Tønsberg Andresen syntes laget hadde god kontroll i andre omgang. Foto: Anders Høilund
Skeids midtbanespiller Henning Tønsberg Andresen syntes laget hadde god kontroll i andre omgang. Foto: Anders Høilund

Tok kontrollen i andre

Bortelagets største mulighet kom etter en corner på overtid i første omgang.

— De hadde en storvokst spiller på topp som vi slet med i første omgang. Vi var nøyaktige og vant viktige dueller. Vi står kampene mye bedre nå enn tidligere i år. Jeg syntes vi hadde en slags kontroll på slutten, sier Henning Andresen. Han var en av spillerne på Skeid som så sent som i fjor spilte på ren amatørkontrakt.

Med vinden i ryggen overtok Skeid kommandoen i andre omgang. Nå var det gjestene som satset på kontringer. De to gangene de kom gjennom forsvaret, ordnet Skeids keeper Idar Lysgård opp.

Utover kampen holdt Skeids små og lettbeinte spillere farten oppe, mens det gikk tregere for bortelaget.

Kulturforskjeller gir styrke

Skeid satser lokalt. Hele 21 av spillerne i A-lagstallen kommer fra Oslo, og 17 av disse har spilt barne- eller ungdomsfotball i klubben.

— Vi har store kulturforskjeller i laget. Det er vår styrke, sa Skeids trener Tom Nordlie et par dager før kampstart. Han var også tydelig på at de spillerne Skeid rår over, er spillere som velger klubb etter det sportslige tilbudet, ikke der det er penger å tjene.

— Nå spiller vi i Obos-ligaen med et lag bestående av rørleggere, barnehageansatte og revisorer som forter seg fra jobben og til trening hver dag. Det er jeg stolt av, sa Nordlie to dager før første seriekamp.

Skeid-supporterne, Skeidoksene, kåret midtstopper Ayoub Aleesami til dagens skeidspiller, og premien for det er en oksesteik fra kjøttforretningen Strøm-Larsen på Torshov.

Skeid-trenere Tom Nordlie og Morten Berre under kampen mellom Skeid og HamKam. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Skeid-trenere Tom Nordlie og Morten Berre under kampen mellom Skeid og HamKam. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tung kamp for Hamkam

HamKam kom også til store sjanser på Nordre Åsen, men effektiviteten var fraværende hos gjestene.

Dermed fikk tidligere Tromsdalen-trener Gaute Helstrup en tung start på karrieren som trener i Hamar-klubben. Han erstattet Kevin Knappen foran årets sesong.

— Det var 1405 tilskuere innenfor portene, gliste daglig leder i Skeid Daniel Holmeide Strand etter kampen, da han opplyste om antall tilskuere. Skeids hjemmebane har en maks kapasitet på 1473 tilskuere.

Powered by Labrador CMS