Kampens profil ble Johannes Nuñez. To mål, og veldig nære et hat trick mot Sogndal. Foto: Anders Vindegg

To mål av Johannes Nuñez ga Skeid uavgjort mot Sogndal

Det så riktig ille ut for Skeid. Men 0-2 etter 27 minutter ble til 2-2 ved full tid, i en kamp der begge trenerne fikk spille ut sine taktiske trekk mot motstanderen.

Skeid stilte med en ung og rask trio på topp. Peter Michael var midtspiss mellom Johannes Nuñez og Taofeek Ismaheel. Dette var Taofeeks første kamp fra start for Skeids A-lag. Skeid hadde ballen mest og spilte seg til et par små sjanser i kampens første minutter.

Etter 14 minutter har Sogndal ballen ute på sin venstre ving. Ballen blir spilt inn foran mål, og før noen egentlig forstår hva som skjer, så ligger ballen i nettet. 1-0 til Sogndal. Målet ble kreditert Sivert Mannsverk.

Kampfakta:

OBOSligaen Intility arena

Skeid - Sogndal 2-2 (1-2)

Mål

15 min 0-1 Sivert Mannsverk

27 min 0-2 Eirik Wilberg Schulze

28 min 1-2 Johannes Nuñez

80 min 2-2 Johannes Nuñez

Gule kort:Ismaheel Taofeek og Fredrik Berglie, begge Skeid

Skeids lagoppstilling: Fiskvik- Skogsrud, Pettersen, Aleesami, Berglie - Mahnin (fra 67 min Yosuf) Ezeh, Tønsberg Andresen - Nuñez, Michael ( fra 71 min Buduson) Taofeek (fra 83 min Musafa Hassan)

— Jeg vet rett og slett ikke hva som skjedde. Det var masse trafikk foran meg i feltet. Trolig har ballen vært innom en spiller og skiftet retning. Jeg tror ballen gikk inni og mellom noen bein. Jeg så ikke ballen før det var for sent, sa Skeids keeper Emil Fiskvik om situasjonen.

Høye innlegg foran mål er ikke hva Skeid-forsvaret ønsker seg. Her er kaptein Tom Skogsrud i en luftig duell med Sogndals Ogbu Igoh. Foto: Anders Vindegg

Skeids akilleshæl denne sesongen har vært dødballer imot. Spesielt når det blir spilt høyt inn foran mål. Et prakteksempel kom etter 27 minutter. En corner høyt inne foran skeidmålet skaper tilsynelatende full forvirring og panikk i hjemmelagets forsvar. Etter et par trekk ligger enda en ball i nota bak Fiskvik. 2-0 til gjestene fra vest. Målscorer er Eirik Wilberg Schulze.

Om disse målene var enkle, så var Skeids redusering ett minutt senere en teknisk lekkerbisken. Johannes Nuñez tar det gode innlegget fra Taofeek på hælen, samtidig som han er i duell med Sogndals keeper Mathias Dyngeland. Ingen suser, og intet kremmerhus, men følsomt og presist. Skeid reduserer til 1-2.

Ville ha ny energi inn i laget

Det var mange som sperret øynene opp da Skeids lagoppstilling ble klar før kampen. Midtstopper Kim Skogsrud var god mot KFUM, men ute av troppen mot Sogndal tre dager senere. Inn kom Fredrik Berglie, ikke Erik Tobias Sandberg, som de flest hadde trodd.

— Laget var satt opp litt med tanke på motstanderen, men mest ville jeg ha litt ny energi inn i laget. Vi har tre kamper på ei uke, og vi kan benytte oss av at vi har en brei stall. Fredrik Berglie var stor i midtforsvaret i dag. Jeg syntes denne oppstillingen fungerte bra og at vi var gode med byttene i andre omgang, sa Tom Nordlie noen minutter etter kampslutt.

I andre omgang la Sogndal seg lavt. Skalket igjen alle luker, var forsiktige og ventet på at det unge skeidlaget skulle bli utålmodige.

Charles Ezeh, Peter Michael og Fredrik Berglie kjemper for å få tak i ballen på en corner. Foto: Anders Vindegg

Skeids forsvarskjempe, Ayoub Aleesami, kom med et par fine raid som nesten gjorde hull i Sogndal-muren. Charles Ezeh vant og fordelte baller, men alt for ofte ble Skeid for upresise. Skeids spill stod i fare for å falle fra hverandre. De klarte ikke å etablere noe press mot et kompakt og robust forsvar. Sogndal våget seg litt lengre fram på banen. Sogndals trener Eirik Bakke så ut til å vinne en taktisk seier.

Skeids trener, Tom Nordlie hadde imidlertid mottrekk. Han satte inn rivjernet Hassan Yosuf på midten og rutinerte Johnny Buduson og Mustafa Hassan Ahmad på topp, sammen med Nuñez. Med ti minutter igjen kom Buduson seg fri på kanten og innlegget satte Nuñez i mål til ellevill jubel fra hjemmefansen.

� Jeg er veldig fornøyd med min innsats i dag, og jeg ble ikke byttet ut fordi jeg var sliten, sa en blid Ismaheel Taofeek rett etter at dommer Steinar Hauge hadde blås av for full tid. Her er Taofeek med et skudd som nlir blokkert til corner. Foto: Anders Vindegg

— Jeg trodde det ikke var mulig å bomme

Johannes Andres Nuñez Godoy, som er hans fulle navn, kom til Skeid fra Ready som juniorspiller. De to siste årene har han stadig kommet nærmere en fast plass på A-laget. Når nå David Tavakoli gikk til KFUM, er det kanskje Nuñez som blir toppskårer i Skeid denne sesongen.

I kampens 84. minutt  kom Nuñez til sin største sjanse i kampen. Han mottok et innlegg fra Mustafa Hassan to meter fra målstreken.

— Jeg stod så nære mål, og det var helt åpent. Jeg trodde ikke det var mulig at jeg kunne bomme, men det gjorde jeg, sa Nuñez til pressen etter kampen. Ballen gikk over fra to meters hold. Hat tricket som virket opplagt og i boks, forsvant. Det samme gjorde Skeids mulighet til å ta sin første seier på hjemmebortebanen Intility arena. Med ett poeng klatrer Skeid en plass på tabellen.