Hot Club de Norvege består av Svein Aarbostad på bass, Stian Vågan Nilsen på gitar og sang, Jon Larsen på gitar og sang og Finn Hauge på elektrisk fiolin og munnspill. Foto: Anders Høilund
Gamle trær kan også swinge. I går holdt Hot Club de Norvège konsert på Sofienbergsenteret
Under Oslo Jazzfestival brakte Hot Club de Norvège liv til de gamle swingføttene på Sofienbergsenteret.
Det er tid for Oslo Jazzfestival i hovedstaden, og for brukerne av Sofienbergsenteret er høydepunktet konserten med Hot Club de Norvège. Oslo Jazzfestival har sendt jazzkvartetten på turné til 12 av Oslos eldresentre.
— Dette er bare hyggelig. Vi blir tatt godt imot og får god respons fra publikum. Da er det godt for en musiker å spille stringswingmusikk, sier Stian Vågen Nilsen, gitarist og vokalist i gruppa.
På første rad benker de eldste jentene seg. De som har medbrakt stol. Når konserten starter er hele lokalet fullt. Hot Club de Norvège presenterer sin Django Reinhart-musikk, men legger også inn musikk av Grieg og Zappa. Christian Hartmanns "Karius og Baktus" og selvfølgelig Lillebjørn Nilsen "Tanta til Beate".
Django Reinhardt var en fransk-belgisk jazzmusiker. Gitarist født i 1910, kjent for virtuos sigøynerjazz, og han går aldri av moten.
Alle vet at på jazzkonsert skal man klappe etter en gitar eller fiolin-solo. Slikt fungerte det på Sofienbergsenteret også. Da Finn Hauge tok fram munnspillet under Django Reinhardt-klassikeren Nuage, hørtes et stille "Fantastisk" et sted blant publikum.
Under et av de raske numrene spretter et par damer opp og swinger i takt med tonene fra Django Reinhardt.
Beste Hot Club de Norvège-konserten
— Jeg har vært på konsert med Hot Club de Norvège før også, men denne konserten syntes jeg var bedre, sier Anne Lise Hov. Hun er kreftsyk og trener på dagsenteret hos Sofienbergsenteret.
— Jeg får ro i sjelen når jeg er her, og konserten i dag var et flott tiltak, sier Hov.
Noen liker køntri, andre opera
— I dag hadde vi i tillegg til våre brukere og pasienter, også besøk av brukere fra Engelsborg ressurssenter. Vi forsøker å ha flere konserter i måneden. Noen tilstelninger blir holdt oppe i etasjene, slik at de aller dårligste av våre 85 pasienter også kan få oppleve kultur, forklarer kultur- og frivillighetsleder Kristine Thomassen ved Sofienbergsenteret.
— Vi sprer oss på forskjellige sjangere. Noen liker køntri, andre liker opera. Vi merker lett at selv folk som er ganske dårlige gleder seg og ser fram mot en konsert med favorittmusikken, sier Thomassen.