Bookingansvarlig Anna Rifelj hos Trafikkjentene har som de fleste andre i administrasjonen erfaring fra å være trafikkdirigent. Foto: Trafikkjentene

– Her hos Trafikkjentene liker vi godt å samarbeide med folk som har vært ute en vinternatt før

Pila for Trafikkjentene har pekt rett oppover siden oppstarten. Noe av suksessen kan komme fra den blandete bakgrunnen de ansatte har: Innsatte, ansatte over 60 og folk med hullete CV.

Publisert

I motsetning til mange andre bedrifter er ikke Trafikkjentene redde for å ansette folk over 60 år, og skyr heller ikke å ansette noen som har en hullete CV. Bedriften samarbeider med Pøbelprosjektet og med Nettverk etter soning.

— Noen av våre beste ansatte har vi rekruttert derfra. Det føles godt både i hjertet og på arbeidsmengden når vi kan hjelpe en person inn i arbeidslivet, sier gründer og daglig leder Cecilie Vik.

Gründer og Cecilie Vik hevder at Learning by doing er Trafikkjentenes metode. Foto: André Kjernsli

Ordet jente i navnet var smart

Cecilie Vik prater fort, engasjert og effektivt og bruker armene og kroppen for å understreke hva hun mener. Vik liker å ha en finger med i spillet på det som skjer i butikken. Tempoet inne i lokalene i Brobekkveien er høyt. Det sosiale engasjementet er tydelig i alle ledd. Miljøbevisstheten også.

— Jeg har ingen universitetsutdannelse. Jeg hadde aldri klart å sitte rolig og lese til prøver. Jeg hadde likevel bestemt meg for å starte et firma. Det firmaet ble Trafikkjentene. Å putte inn ordet jente i firmanavnet var en super avgjørelse, for dermed skilte vi oss umiddelbart ut fra konkurrentene våre, forteller Vik.

Trafikkjentene lager skiltene de trenger selv. Skiltmaker Lene Olafsrud Johnsen må holde tunga rett i munnen og prentesvarten unna når hun lager tekster til skiltene. Foto: André Kjernsli

Mannsdominert bransje

Det var etter en samtale med faren sin at Cecilie Vik fikk ideen om å starte et firma som drev med trafikkdirigering. Faren fortalte at det var bruk for pålitelige folk i bransjen, og at den var veldig mannsdominert.

Trafikkjentene ble registrert som firma i 2011. Nå har staben vokst til et sted mellom åtti og nitti personer. Det går unna hos Trafikkjentene, så fort at de må bremse for ikke å miste kontrollen over utviklingen.

Trafikkjentene holder kurs i trafikkdirigering. Foto: André Kjernsli

Først het de Trafikk-jentene, men etterhvert som navnet ble mer innarbeidet, forsvant bindestreken, og det ble Trafikkjentene. Logoen ble også byttet ut, til en mer stilren og voksen logo.

— Trafikkjentene var ferdig med puberteten, sier Vik.

Arbeidssikring, skilting og trafikkdirigering

— Når borettslaget vil sperre ei gate for å arrangere sekkeløp på 17. mai, så kan vi søke for deg om tillatelse til det. Vi kommer og sperrer av gata og holder vakt, så ingen bryter sperringen. Når du skal flytte og må ha en lastebil parkert der det vanligvis ikke er lov, kan Trafikkjentene ordne den tillatelsen, forklarer driftsleder Guro Martine Baugerød.

Guro Martine Baugerød og Anna Rifelj har begge stått ute som trafikkdirigenter. Nå er de til daglig henholdsvis driftsleder og bookingansvarlig hos Trafikkjentene. Foto: André Kjernsli

Arbeidsoppgavene er varierte. Det kan være å holde orden på parkeringen på kjøpesentra i julestria eller å sperre av for Pride i Oslo sentrum.

— Det er ikke alltid regelboka kan fortelle deg hva du skal gjøre. Det er ikke alltid lett for privatpersoner å holde oversikten. Vi jobber hver dag for å bli bedre, sier bookingansvarlig Anna Rifelj.

På skiltavdelingen har Trafikkjentene både trafikklys og elgskilt, blant annet. Isa Safia er blant de som holder orden. Foto: André Kjernsli

Ansatte føler seg ivaretatt

Alle, så nær som en av de ansatte i administrasjonen, har selv stått ute som trafikkdirigent. Det mener de alle er en fordel for hele butikken. Administrasjonen er stadig å se ute hos trafikkdirigentene med en kanne varm kaffe. En av trafikkdirigentene fortalte VårtOslo at han gjennom et langt arbeidsliv ikke hadde vært på en arbeidsplass hvor ledelsen tok slikt ansvar overfor sine ansatte.

— Learning by doing er måten vi hos Trafikkjentene kommer oss framover på, sier Vik.

Powered by Labrador CMS