Nå begynner prosjektet med å omgjøre portnerboligene ved Caltexløkka på Tøyen til garderobeanlegg seg slutten Foto: Vegard Velle
Nå begynner prosjektet med å omgjøre portnerboligene ved Caltexløkka på Tøyen til garderobeanlegg seg slutten Foto: Vegard Velle

Gladmelding til brukene av Caltexløkka: Det blir klubbhus og garderober i de gamle portnerboligene

Brukerne av Caltexløkka har lenge ønsket seg et skikkelig klubbhus ved banen. Nå er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse. Kommunale Boligbygg har fått penger og har startet rehabiliteringen.

Publisert

I juni starter arbeidet med å utvide banen på Caltexløkka til full 11er-bane med undervarme. Lille Tøyen fotballklubb har Caltexløkka som hjemmebane og har lenge etterlyst bedre garderobeforhold.

Som en del av budsjettet for 2018, fikk tidligere byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad, inn en ekstrabevilling til istandsettelse av portnerboligene.

Arkitekter er i gang

Det er kommunale Boligbygg som er ansvarlige for prosjektet med å rehabilitere de gamle portnerboligene. Etaten har engasjert arkitekter til å komme med forslag til hvordan lokalene skal bli etter oppussingen. Leder for Lille Tøyen FK, Andreas Fætten, gleder seg til det ferdige resultatet.

Leder av Lille Tøyen Fotballklubb, Andreas Fætten. Foto: Privat
Leder av Lille Tøyen Fotballklubb, Andreas Fætten. Foto: Privat

— Vi har allerede vært på befaring og sett på ideer til hvordan dette kan bli etter oppussingen. Nå er det opp til arkitektene og Boligbygg, i samarbeid med byantikvaren, å finne den beste løsningen, sier han til VårtOslo.

Boligbygg: — Et viktig prosjekt

De to små portnerboligene idretten nå får omgjort til klubbhus og garderober er over 100 år gamle og har lenge stått og forfalt. Før pengene til en oppgradering nå kom på bordet, har kommunen flere ganger forsøkt å selge byggene, men uten hell. Eiendomssjef i Boligbygg, Atle von der Fehr, er svært glad for oppussingen.

— Med de bevilgede pengene skal vi sørge for at portnerboligene blir gjort om til klubbhus og garderober for idretten og for elevene ved Tøyen skole, som bruker Caltexløkka, sier han til VårtOslo.

Eiendomssjef i boligbygg, Atle von der Fehr. Foto: Anders Høilund
Eiendomssjef i boligbygg, Atle von der Fehr. Foto: Anders Høilund

Von der Fehr forteller at prosessen foreløpig er i startfasen og at det er avholdt idémøter med representanter for brukerne av Caltexløkka. I tillegg har et arkitektfirma utarbeidet en skisse. Noen endelig sluttdato kan eiendomssjefen foreløpig ikke gi.

— Vi håper å få gjort så mye som mulig i løpet av høsten og vinteren. Når vi blir ferdige, avhenger mye av byantikvaren. Da begge eiendommene er vernet på deres gule liste, er vi avhengige av å ha en løpende dialog med dem før vi kan sette i gang utbedringstiltak, forklarer eiendomssjefen.

LES OGSÅ: Sterling sportsklubb jubler for omstridt kunstgress ved skulpturpark. — Vi tar ikke over banen, slik enkelte hevder

Enkle garderober uten dusjmuligheter

Grunnet tilstanden på byggene og deres oppføring på byantikvarens gule liste, er det begrenset hvilke endringer som kan gjøres. Skiftefasilitetene blir derfor relativt enkle. Det blir ikke dusjer i tilknytning til garderobeanlegget.

— Dette er gamle bygg, som på grunn av svært lav høyde under taket, har begrensede utviklingsmuligheter. Det vi får til å bygge her, er et enkelt garderobeanlegg med skifte- og toalettmuligheter, sier von der Fehr.

Portnerboligene på Caltexløkka skal endelig rehabiliteres. Foto: Vegard Velle
Portnerboligene på Caltexløkka skal endelig rehabiliteres. Foto: Vegard Velle

Grunnet bygningenes tilstand blir det heller ikke noe av kaféen mange har ønsket seg. Mulighetene for å installere et storkjøkken for å produsere og selge mat er, ifølge Boligbygg, dessverre ikke til stede. Når byggene står ferdig, er det planen at disse vil bli overtatt av bymiljøetaten, som så vil leie de ut til idrettslag og andre interessenter.

Mangel på baner, ikke spillere

Utvidelsen av det eksisterende anlegget på Tøyen, med større spilleflate, kunstgress og garderobefasiliteter, vil være med på å bedre treningsforholdene for flere av fotballklubbene i indre Oslo. Problemet her er ikke rekrutteringen, heller mangelen på baner å spille på. I dag må for eksempel Sportsklubben Sterling, spille hjemmekampene sine på Ekeberg. Dette er en situasjon klubben selv er lite fornøyd med.

Caltexløkka på Tøyen er hjemmebane for flere av idretsklubbene i indre by. Foto: Andreas Fætten
Caltexløkka på Tøyen er hjemmebane for flere av idretsklubbene i indre by. Foto: Andreas Fætten

For å gjøre noe med situasjonen gikk Sportsklubben Forward, Sportsklubben Sterling, Tøyen Sportsklubb og Lille Tøyen Fotballklubb sammen om en avtale som skal gjøre det lettere for barn og ungdom i klubbene. Klubbene ønsker blant annet en solidarisk fordeling av treningstimer på baner eid av Oslo kommune.

— Vi vil ha med flest mulig av våre fotballspillende barn, lengst mulig. Det tror vi at vi kan klare bedre om vi samarbeider, sier de fire fotballklubbene.

Powered by Labrador CMS