Elsa Aanensen som Baktus og Camilla Belsvik som Karius spiller for store og små i Frognerparken fra 19. juli.

- Ikke gjør som mora di sier, Jens! Karius og Baktus endelig tilbake i Frognerparken og feirer jubileum

Korona satte en stopper for 20-årsjubileet til Torbjørn Egners Karius og Baktus-forestilling i teaterteltet i Frognerparken. Men i sommer blir det feiring og forhåpentligvis fullt av store og små i teltet ved Monolitten.

Publisert

— Au , det gjør så vondt i tennene mine, sier Jens og moren hans ber ham pusse dem.

Da utbryter Karius og Baktus i kor det som har satt seg på minnet for generasjoner av nordmenn.

— Ikke gjør som mora di sier, Jens!

— Legges tett opp til Egners original

Torbjørn Egners historie om Karius, Baktus og stakkars Jens har vært en sommerslager i teaterteltet i Frognerparken i to tiår. Men jubileet ble forpurret av koronapandemien i 2020.

Nå skal Teater Syklus igjen fremføre stykket om de to tanntrollene som terroriserer Jens. Fra 19. til 24. juli blir det jubileumsforestillinger i Frognerparken.

— Torbjørn Egners klassiker ble vist i teltet i Frognerparken for første gang i 2000. Da under Snippen Teaters regi. Med Elsa Aanensen som Baktus da som nå, forteller Camilla Belsvik til VårtOslo.

Camilla Belsvik kom inn som Karius i 2001, og etter noen år tok de to skuespillerne over som produsenter av forestillingen med kompaniet Teater Syklus.

Karius går løs på stakkars Tannbørsten spilt av Anders Borchgrevink.

— Forestillingen legges tett opp til Egners original med musikk av Christian Hartmann, sier Belsvik.

Trond Lindheim har arrangert musikken, og nok en sommer høres strofer som «Hei hurra hurra hurra, vi to har det jammen bra» og «Alt som var av søtt og godt, det er borte stort og smått»

Anders Borchgrevink spiller forteller, tannbørsten og stemmen til Jens, forteller Camilla aka Karius.

Billetter kjøpes via ticketco.no - spilletider: - tirs-tors; kl. 13.00 og 15.00- fred kl. 12.00 og 14.00- lørd-sønd kl. 12.00, 14.00 og 16.00

Powered by Labrador CMS