Las Vegas, USA 20240628. Ishockeyspillerne Stian Solberg og Michael Brandsegg-Nygård før årets NHL-draft i Las Vegas.Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak.Foto: Wang / handout / NTB
Stian Solberg (t.h) og Michael Brandsegg-Nygård (t.v.) ble historiske under fredagsnattens NHL-draft.

Historisk Vålerenga-duo skaper overskrifter: – Vi er utrolig stolte!

Natt til lørdag ble Vål'enga-gutta Stian Solberg og Michael Brandsegg-Nygård hentet til spill i verdens beste ishockeyliga. – En enorm prestasjon, sier mannen som har fulgt dem tett gjennom skolegangen på Wang toppidrettsgymnas.

Publisert

Aldri før har en nordmann blitt valgt i 1. runde i NHL-draften. 

I Las Vegas lørdag ble både Michael Brandsegg-Nygård og Stian Solberg nettopp det.

Gutta som har gått sine skøyteskjær i oppveksten, først på Jodal og siden på Wang toppidrettsgymnas i hovedstaden, har dermed sikret seg en hockeykarriere de neppe vil komme til å glemme med det første.

Deres egen følgesvenn og sportssjef gjennom ungdomstida ved Wang, Anders Blegeberg, er svært imponert over hva de tidligere elevene hans nå har oppnådd.

– Enorm prestasjon

– Vi på Wang er utrolig stolte av Stian og Michael. Det å bli drafta til NHL er en enorm prestasjon som reflekterer deres harde arbeid og dedikasjon til hockeysporten, skriver han på Facebook.

Anders Blegeberg
Sportssjef for ishockey ved Wang toppidrettsgymnas i Oslo, Anders Blegeberg.

Han mener prestasjonene de to gutta har vist gjør dem til rollemodeller for de som i framtiden ønsker å begynne å studere ved toppidrettsgymnaset ved siden av å satse på en karriere innen idretten.

– Stian og Michael er fantastiske rollemodeller for både nåværende og framtidige elever på Wang, mener Blegeberg.

Gratulerer Vålerenga

Sportssjefen for ishockey ved Wang er også raskt ute med å gratulere guttas moderklubb Vålerenga med å ha oppfostret to fantastiske hockeyspillere.

– Vålerenga har spilt en svært viktig rolle i guttas utvikling, og vi ønsker også å gratulere dem etter den historiske draften natt til lørdag, fortsetter Blegeberg.

Nå venter en framtid i henholdsvis Detroit Red Wings (Brandsegg-Nygård) og Anaheim Mighty Ducks (Solberg) for de to østkantgutta.

– Kommer til å bli en leder

Det er heller ikke bare her hjemme på berget at de to signeringene lar seg bemerke. Også i østkantguttas nye hjemmeliga, NHL, har overgangene vakt oppsikt.

I Anaheim, hvor tidligere Vålerenga-profil Espen Shampo Knutsen begynte sin NHL-karriere, har de ståltro på sin nye nordiske backkjempe.

Stian Solberg
Stian Solberg får gode skussmål fra sine nye sjefer i Anaheim Mighty Ducks.

– Stian kommer til å bli en leder i denne klubben. Det er jeg så absolutt ikke i tvil om, sier assisterende daglig leder i Anaheim Mighty Ducks, Martin Madden til hockeyligaens eget nettsted.

Madden, som også er leder for scoutingteamet i Florida-klubben, ser ikke bare på Solberg som en kraftback. Han mener det er mer ved nordmannen er bare det fysiske.

– Han er god med pucken, og måten han ledet Norges overtallsspill i vårens VM var var veldig bra. Også bevegeligheten og selvtiliten til spilleren er svært gode egenskaper å ha i en liga som NHL, påpeker Madden.

Powered by Labrador CMS