Flere ambulanser fra Oslo har rykket ut til Kongsberg sentrum etter den alvorlige voldshendelse. Foto: Joakim Fjeldli / NTB
Flere ambulanser fra Oslo har rykket ut til Kongsberg sentrum etter den alvorlige voldshendelse. Foto: Joakim Fjeldli / NTB

Oslo universitetssykehus har sendt tre luftambulanser og åtte ambulanser til Kongsberg

En mann er pågrepet etter å ha skutt med pil og bue mot mennesker i Kongsberg. Fem er drept og to er skadet, bekrefter poiltiet. Oslo Universitetssykehus har opprettet såkalt AMK og sendt ambulanser og luftambulanser til Kongsberg.

Publisert

(Saken er oppdatert 23.30 med antall drepte og skadete og opplysninger om beredskap.)

Politiet mener gjerningsmannen handlet alene og søker ikke etter flere personer, ifølge NRK.

Politiet sier til TV-kanalen at gjerningspersonen har beveget seg over et stort område, Det gjøres nå undersøkelser på flere mulige åsteder, melder NRK.

Ingen pasienter på vei til Oslo foreløpig

Pressevakt ved Oslo Universitetssykehus (OUS) Anders Bayer sier til VårtOslo at Helse Sør-Øst nå har etablert en koordinerende akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK eller 113) på forespørsel fra AMK i Vestre Viken, som dekker Kongsberg-regionen.

— Vi har fokus på å bistå dem med ressurser og har per nå sendt av sted åtte ambulanser og koordinert tre luftambulanser som er ankommet området, sier Bayer.

Han opplyser at det ikke er noen pasienter på vei til Oslo. Det er heller ikke meldt om at pasienter er på vei til OUS.

— Men akuttmottaket vårt følger utviklingen tett for å kunne bistå Vestre Viken ved behov, sier pressevakten.

I hver luftambulanse er det rutinemessig en anestesilege. Ambulansene og luftambulansene har standard besetning, opplyser OUS.

Mannen er pågrepet

Politiet sier det er for tidlig å svare på spørsmålet om det dreier seg om en terroraksjon.

– Det er fem drepte og to som er skadd. Den ene skadde er en politimann som var i butikken på sin fritid, sier Øyvind Aas, politisjef i Drammen, til NTB. Han legger til at pårørende til de drepte og skadde er varslet.

— Mannen som har utført handlingen, er pågrepet av politiet, og det foregår ikke aktivt søk etter flere personer. Ut fra de opplysningene vi har, er det én person som sto bak dette, sier Aas.

Oslo politidistrikt har bistått med beredskapstropp, politihelikopter, bombegruppe og politipatruljer. Et stort antall politibiler fra hele politidistriktet og mange ambulanser har blitt sendt til Kongsberg. Politi og beredskapspersonell er nå på vei ut av distriktet, melder NRK ved 23.30-tiden.

Kriseteamet i kommunen er satt i beredskap, og det er opprettet et krisesenter på Gyldenløve hotell i Kongsberg.

Powered by Labrador CMS