Oppskytning av fyrverkeri fra havnebassenget utenfor Oslo rådhus ved inngangen til 2019.
Oppskytning av fyrverkeri fra havnebassenget utenfor Oslo rådhus ved inngangen til 2019.

Travel natt for nødetatene

Oslo politidistrikt forteller at det som forventet ble en hektisk start på det nye året. 59 personer ble behandlet for skader hos legevakta.

Publisert

Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, opplyser om at det var flere utrykninger i løpet av natta.

– Det var overkommelig inntil midnatt. Frem til i firedraget i natt har vi opplevd ordensforstyrrelser på offentlige og private steder.

Ulike hendelser

Enkelte av utrykningene bar preg av at utesteder har holdt stengt.

– Det har vært noen hjemmefester. Vi har også sett uvettig fyrverkeribruk, for det meste i Oslo sentrum. I tillegg rykket vi ut til brann i søppelkasser og containere, og vold i hjem, sier Engeseth.

Færre skader enn normalt

Skadelegevakta i Storgata tok imot 59 personer med forskjellig skadeomfang etter midnatt. Tallet er høyere enn i fjor, men lavere enn i et normalår, informerer pressevakt ved Oslo universitetssykehus Anders Bayer.

– Det dreier seg blant annet om elleve voldsofre, to fyrverkeriskader og to forbrenninger på stjerneskudd. Ved øyeavdelingen har vi behandlet en yngre kvinne for en fyrverkerirelatert øyeskade.

Powered by Labrador CMS