Madserudhjemmet ved Frognerparken ble overtatt av kommunen i 2016. Før det var sykehjemmet drevet av det private omsorgsselskapet Norlandia.
Madserudhjemmet ved Frognerparken ble overtatt av kommunen i 2016. Før det var sykehjemmet drevet av det private omsorgsselskapet Norlandia.

Helsefagarbeidere ved Madserudhjemmet sier de ble presset på jobb med korona-symptomer

Åtte helsefagarbeidere har varslet Oslo kommune om det de mener er dårlig arbeidsmiljø og trakassering ved Madserudhjemmet.

Publisert Sist oppdatert

Flere oppgir at de ble presset til å gå på jobb ved kommunalt eide Madserudhjemmet ved Frognerparken, selv om de var sykemeldt med symptomer på covid-19, ifølge NRK.

Advokatfullmektig Synne Bernhardt i Andenæs Aaløkken Veum Advokatfirma har på vegne av de åtte helsefagarbeiderne sendt et varsel til kommunen. I dokumentet skriver hun at de ansatte føler seg trakassert av sykehjemmets ledelse i forbindelse med egen sykemelding.

Ledelse vil ikke la seg intervjue

Ledelsen ved Madserudhjemmet, som er det aktuelle sykehjemmet, kjenner seg ikke igjen i påstandene i NRKs sak og ønsker ikke å la seg intervjue.

I en epost til kanalen skriver ledelsen ved Madsrudhjemmet:

«Vi gjør vårt ytterste for at ikke medarbeidere og beboere skal bli syke med covid-19. Vi har til nå utført 540 tester av medarbeidere og beboere. Alle medarbeidere med indikasjoner på smitte får beskjed om å ikke komme på vakt, blir testet og blir i karantene i påvente av prøvesvar.»