Et tog med demonstranter gikk fra Oslo S til Utenriksdepartementet for å demonstrere mot Tyrkias militæroperasjon i Syria. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stor demonstrasjon mot Tyrkias offensiv i Syria i Oslo

I Oslo ble det lørdag demonstrert mot Tyrkias militæroperasjon i Syria. Svært mange møtte opp for å protestere og støtte kurderne, som er under angrep.

Publisert

Ifølge arrangøren, UngKurd Norge Riksforbundet, var det 3.600 personer til stede. De gikk i tog fra Oslo S til Utenriksdepartementet. Demonstrantene viftet med kurdiske flagg og ropte «Rojava» og «Biji YPG» (lenge lenge YPG).

«Fordøm massakren mot kurdere i Tyrkia» og «Stopp Tyrkias krig mot kurderne» var blant oppfordringene på demonstrantenes plakater.

Svært mange møtte opp i Oslo lørdag for å demonstrere mot Tyrkias militæroperasjon i Syria. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sanksjoner mot Tyrkia

Appellant Andam Aziz, fra Kurdisk demokratisk samfunnssenter, krevde en slutt på våpensalget til Tyrkia, at Norge må fordømme Tyrkia samt diplomatiske og økonomiske sanksjoner mot Tyrkia.

Også i Bergen og i en rekke europeiske storbyer var det lignende demonstrasjoner lørdag. I København, Stockholm, Paris, Strasbourg, Frankfurt, Aten og flere andre steder protesterte titusenvis av kurdere mot offensiven.

Freddy André Øvstegård, fra SV med apell da kurdere demonstrerer mot Tyrkia i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tyrkia får kritikk

Tyrkiske styrker gikk onsdag denne uken inn i områder nordøst i Syria med mål om å knuse den kurdiske YPG-militsen, som tyrkiske myndigheter anser som terrorister som står i ledtog med den tyrkiske PKK-geriljaen.

Den arabiske ligaen har bedt Tyrkia om å stanse offensiven, og USAs forsvarsminister Mark Esper sa fredag at han var skuffet over avgjørelsen om å gå inn i Syria. Han mener Tyrkia handlet «impulsivt».

Powered by Labrador CMS