Sarpsborg 08s Tobias Heintz prøver å stoppe Vålerengas Vegar Eggen Hedenstad.

To Hedenstad-perler ikke nok i målfest – ny nedtur og poengtap for Vålerenga

Vegar Eggen Hedenstad scoret to flotte mål, men Vålerenga måtte gå av banen uten tre poeng for fjerde kamp på rad etter 3-3 mot Sarpsborg 08 lørdag.

Vålerenga kom til eliteseriekampen med tre strake tap og 1-11 i målforskjell. Dag Eilev Fagermos menn har spilt seg ut av kampen om medalje og europaspill etter svake oktoberresultater.

– Vi starter helt forferdelig. Det ser ut som vi har tatt juleferie de første 15-20 minuttene. Det skal ikke skje, sa Vegard Eggen Hedenstad til Discovery.

Mot Sarpsborg hadde Oslo-laget muligheten til å slå tilbake, men Sarpsborg tok ledelsen 2-0 etter scoringer av Simon Tibbling og Mikkel Maigaard.

Bitter Sarpsborg-keeper

To fulltreffere av Hedenstad og ett av Amor Layouni snudde kampen, men Guillermo Molins svarte for Sarpsborg og utlignet til 3-3.

Vålerenga har igjen Haugesund og Molde i de to siste serierundene.

Sarpsborg har hatt en annen formkurve enn Vålerenga den siste tiden. Lørdagens uavgjortresultat var klubbens åttende strake uten tap. Det har løftet østfoldingene til 8.-plass med to kamper igjen.

– Det er bra ikke å tape, men jeg er egentlig mer bitter for at vi ikke klarer å vinne og omsette det overtaket vi hadde, spesielt i 1. omgang, sa Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Sarpingene har igjen Kristiansund og Rosenborg i sesongavslutningen.

Sarpsborg 08s Guillermo Molins har akkurat redusert til 3-3.

Sjokkstart

Tibbling scoret et av Eliteseriens mest rotete mål da han tuppet inn 1-0 etter fire minutter lørdag. Vålerenga fikk ikke klarert, og svensken fikk sitt andre eliteseriemål etter overgangen fra danske Randers.

Det meste handlet om Sarpsborg i innledningen av kampen. Bortelaget skapte flere kvalifiserte sjanser. Maigaard headet Sarpsborg vakkert opp i 2-0 før 18 minutter var spilt, før hjemmelaget våknet.

Hedenstad strakk vrista og hamret inn reduseringen. Sarpsborg fortsatte å kjøre på uten uttelling, og på overtid i 1. omgang fikk VIF sitt andre mål.

Mer Hedenstad

Layouni fikk stå helt alene på to meter og plukke opp en løs ball etter en corner. Etter noen raske berøringer vippet han ballen i mål foran en forfjamset keeper og to Sarpsborg-forsvarere.

I andre omgang fikk Oslo-publikummet nok et møte med den strake vrista til Hedenstad. Høyrebacken klinket til, og ballen suste i mål via stolpen.

Sarpsborg slo så raskt tilbake ved Molins, som satte inn 3-3 fra kloss hold.