Vålerengas Henrik Udahl feirer den ene av to scoringer mot Kristiansund. Det ble til slutt tre svært viktige poeng for Vålerenga etter 3-0 over laget fra Nordmøre.

Udahl-dobbel senket Kristiansund – stoppet rekke på sju kamper uten seier for Vålerenga

Vålerenga vant 3-0 på hjemmebane mot tabelljumbo Kristiansund i Eliteserien. Dermed tok de sin første seier i ligaen på 63 dager.

To av lagene med svakest form de siste ukene møttes til kamp i Oslo.

Vålerenga sto med sju kamper uten seier i Eliteserien og elleve poeng på tolv kamper denne sesongen. Kristiansund på sin side hadde ikke vunnet en kamp i ligaen og sto med ett poeng.

Årets første fulltreffer

Men det var Vålerenga som skulle få en positiv opplevelse. Henrik Udahl (to mål) og Amor Layouni scoret de tre målene, og sørget for tre etterlengtede poeng for de blåkledde fra Oslo øst.

Det var årets første fulltreffer i Eliteserien for både Udahl og Layouni denne sesongen.

Dermed brøt også VIF en svak statistikk mot Kristiansund. Hovedstadsklubben hadde gått sju kamper uten seier mot KBK og måtte tilbake til 2018 for å finne forrige trepoenger mot tabelljumboen i Eliteserien.

Flere sjanser

Layouni var farlig frempå ved et par anledninger i førsteomgangen.

Etter 23 minutter kombinerte VIF seg fint opp i angrep, og Layouni fikk en god mulighet til å curle ballen mot lengste. Retningen var god, men ballen ble blokkert til corner fra en forsvarer.

Vålerengas Amor Layouni fyrer løs under bunnoppgjøret mot Kristiansund.

Litt senere i omgangen kom svensk-tunisieren til en ny god målsjanse. Han kom seg forbi Aasbak ute til høyre og satte fart inn i feltet. Han kom til en svak avslutning som Mbaye ikke hadde store problemer med å ta.

Bendik Bye fikk en mulighet for KBK rett etterpå uten at han klarte å overstige Magnus Sjøeng i mål.

Innbytteren scoret

Vålerenga terminerte kontrakten med stjernespissen Vidar Örn Kjartansson tidligere denne uken, og på spissplass var det Seedy Jatta som fikk tillit fra start.

I pausen gjorde Dag-Eilev Fagermo derimot grep og satte inn Udahl til fordel for Jatta. Det skulle vise seg å være et smart trekk.

Pustepause fra bunnstriden for VIF-trener Dag-Eilev Fagermo. Nå er Vålerenga oppe på en 11. plass, ett poeng foran Sandefjord. Riktignok med to kamper fler enn vestfoldingene.

Kristiansund spilte ballen tilbake til Mbaye, og en heltent Udahl løp i press kort tid etter pause. Mbaye ble stående litt nølende med ballen på utsiden av sekstenmeteren.

Dermed fikk Udahl tak i ballen og straffet gjestene med å sette ballen i mål allerede ett minutt ut i omgangen.

Noen minutter senere fikk VIF mer å juble for. Strand skøyt inn et lavt innlegg foran mål, og Layouni fikk omsider ballen i mål etter flere gode muligheter tidligere i kampen. Hans første scoring i ligaen siden 29. august 2021.