17. mai-turen til Sinober går både på blå og umerka stier. Tre turledere guider deg trygt gjennom skogen.
17. mai-turen til Sinober går både på blå og umerka stier. Tre turledere guider deg trygt gjennom skogen.

Lei av køgåing i sentrum 17. mai? Turistforeningen inviterer til skogens ro og tur på umerka stier i Marka

Fått nok av smelta is, korpsmusikk og vinkende kongelige på 17. mai? Turistforeningen inviterer til tur i Lillomarka, fra Maridalen via Barlindåsen til Sinober.

Publisert

Du kan til og med rekke flaggheising eller kransenedleggelse først, for bussen går ikke fra Sandakerveien på østsiden av BI-bygget i Nydalen før klokka 10.23.

Ta den til holdeplassen Velhuset i Maridalen og møt resten av gjengen der. Turledere er Sveinung Helgheim, Liselotte Krøger og Amin Donko.

Åpen markahytte ønsker velkommen

Den betjente markahytta Sinober feirer nasjonaldagen med åpen kafe, og her kan turfølget hvile og spise etter å ha gått fra Velhuset i Maridalen på umerka stier, til Dausjøen, via Sandermosen og opp Blåstien til ryggen av Barlindåsen, et populært turmål med fin utsikt.

Derfra går turen oppover til Granberget og østsiden av Nordre Langvann til nasjonaldagsflokken kommer inn på det siste strekket, nemlig den blåmerka stien mellom Snippen og Sinober.

Går både blå og umerka stier

Etter mat og hvile på Sinober, og kanskje en aldri så liten 17. mai.trall, bærer det sørover igjen mellom Abbortjern og Kringletjern. Vi blåstien til Sørskogen går turen på umerka stier forbi Aurevann og ned til Grorud hvor hjemreise skjer med t-bane eller buss.

Powered by Labrador CMS