Kvinnen politiet jakter på beskrives som lys i huden, 165 cm, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke, ser ruset ut. Foto: Mikkel Bay Vold
Kvinnen politiet jakter på beskrives som lys i huden, 165 cm, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke, ser ruset ut. Foto: Mikkel Bay Vold

Politiet: Kan ikke utelukke at kvinnen er farlig og bevæpnet

Politiet sier de ikke kan utelukke at kvinnen involvert i ambulansekapringen på Torshov, kan være farlig. Kvinnen beskrives som lys i huden, 165 cm, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke, ser ruset ut

Publisert Sist oppdatert

– Vi søker fortsatt etter den etterlyste kvinnen som var involvert i kollisjonen der en bil havnet på taket, sier operasjonsleder Tor Grøttum til NTB klokken 14.15.

– Kvinnen har en relasjon til den pågrepne mannen, som er i 30-årene, sier han

Operasjonslederen utelukker ikke at kvinnen kan være farlig.

– Kan være farlig

– Den pågrepne mannen var bevæpnet, så det kan ikke utelukkes at kvinnen også har våpen. Det er ikke noe nå som tilsier at hun er farlig for omgivelsene sine, men vi kan ikke utelukke at hun kan være det dersom hun blir presset. Derfor oppfordrer vi publikum til å ta kontakt dersom de ser henne, sier Grøttum.

Kvinnen politiet jakter på var i bilen sammen med mannen, som kapret ambulansen. Foto: Mikkel Bay Vold
Kvinnen politiet jakter på var i bilen sammen med mannen, som kapret ambulansen. Foto: Mikkel Bay Vold

Beskrivelse av kvinnen

Politiet har lagt ut en beskrivelse av den etterlyste kvinnen på Twitter.

– Vi søker etter en navngitt kvinne med følgende beskrivelse: Lys i huden, 165 cm, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke, ser ruset ut. Kvinnen er sist observert på Rosenhoff. Ved observasjon må politiet kontaktes umiddelbart på 02800, skriver politiet.

Politiaksjonen pågår fortsatt med betydelige ressurser.

– Det er et betydelig omfang på dette. Vi har ambulansen i Krebs' gate og den påkjørte barnevognen ved Sandaker senter. Det er en prioritert sak med mange vitner, sier Grøttum.

Barn holdes innendørs

Elever og barnehagebarn må holde seg innendørs mens politiet jakter på en kvinne etter ambulansedramaet i Oslo.

– Vi blir holdt inne i barnehagen. Helikoptre over oss. Får ikke slippe inn folk vi ikke vet hvem er. De leter etter en dame med krøllete hår, opplyser en ansatt ved en barnehage på Torshov i en SMS til NTB tirsdag ettermiddag.

På Lilleborg skole, som ligger like i nærheten av åstedet, ble elevene holdt innendørs etter at det kom melding om skytingen, bekrefter skolen overfor NTB. Ved 14-tiden opplyste skolen at barn hentes av foreldre og får lov til å forlate skolen.

Også flere barnehager i området har blitt bedt om å holde barna innendørs.