Ambulansen krasjet inn i en port i en bygård etter ferden på Torshov 22. oktober i 2019.
Ambulansen krasjet inn i en port i en bygård etter ferden på Torshov 22. oktober i 2019.

Ambulansekapreren har byttet forsvarer

– Det er drapsforsøkene som er problemet med dommen, og spørsmålet om han har kjørt mot noen som han rent faktisk har ment å drepe. Han mener at han ikke har hatt drapsforsett.

Publisert

– Det er en kjempeinteressant sak, der det er et klassisk juss som står sentralt, sier Torgeir Falkum til NTB.

25. januar neste år starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett om ambulansekapringen på Torshov.

Uenige om vilkår for straff er tilstede

I mai ble en 33 år gammel mann dømt til tolv års forvaring blant annet for sju drapsforsøk. En enstemmig tingrett mente at mannen, etter å ha truet til seg en ambulanse i Oslo i oktober 2019, var skyldig i drapsforsøk på sju personer.

33-åringen anket selv dommen på stedet. Han erkjente ambulansekapringen og de fleste andre punktene i den omfattende tiltalen, men er ikke enig at han er skyldig i drapsforsøkene på de sju personene.

– Vi er ikke enige om at de objektive og subjektive vilkårene for straff er til stede for drapsforsøk. Vi mener at han ikke har hatt drapsforsett, og at han heller ikke har handlet objektivt på en slik måte at det var egnet for å drepe noen, sier Falkum.

Han tok over som forsvarer for mannen i månedsskiftet juni-juli, etter at mannen selv ønsket et bytte. I tingretten ble ambulansekapreren forsvart av advokat Øyvind Bergøy Pedersen.

Powered by Labrador CMS