Mannen som i 2019 kapret en ambulanse på i Oslo, etterfulgt av villmannskjøring i trange bygater, er i Oslo tingrett dømt til tolv års forvaring.

Ambulansekaprer dømt for sju drapsforsøk

Mannen som i 2019 kapret en ambulanse på i Oslo, etterfulgt av villmannskjøring i gatene, er i Oslo tingrett dømt til tolv års forvaring for sju drapsforsøk.

Publisert

Mannen ble dømt for alle sju drapsforsøkene som han var tiltalt for. Dommen fra Oslo tingrett er enstemmig og er i tråd med påstanden fra aktor.

Drapsforsøkene gjelder et eldre ektepar, en mor som trillet sine sju måneder gamle tvillinger i Åsengata utenfor Sandaker senter, og to politimenn et annet sted på Torshov.

Kjørte i vill fart

Mannen kapret en ambulanse på Rosenhoff i Oslo 22. oktober 2019. Ambulansen kjørte i vill fart mot Torshov der mannen til slutt ble overmannet. Han har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen.

I rettssaken, som gikk i Oslo tingrett i april, erkjente mannen straffskyld på alle punktene i tiltalen, bortsett fra drapsforsøk og trusler mot politiet med ambulansen. Mannen sa at han ikke hadde hatt til hensikt å drepe noen.

I tillegg er mannen dømt til å betale oppreisningserstatning til alle de fornærmede, hvor summene varierer fra 50.000 kroner til 160.000 kroner.

Powered by Labrador CMS