Guido Bartels
Nettgigangten Amazon ønsker å bli størst på datsentre i Norge og åpner i den anledning eget kontor i Oslo. He Norden-sjef Guido Bartels. Foto: Mansi Singh / flickr

Amazon åpner eget kontor i Oslo

Nettgiganten etablerer seg som Norges største leverandør av datasentre.

Nettgiganten Amazon skal etablere seg i Oslo. Gjennom opprettelsen av et kontor for Amazon Web Services, ønsker selskapet, grunnlagt av den amerikanske milliardæren Jeff Bezos, å bli Norges største leverandør av datasentre, melder E24.

Amazon Web Services leverer datatjenester til noen av verdens største bedrifter. Nå ønsker konsernet å åpne et kontor i hovedstaden.

Vil hjelpe norske bedrifter å vokse

— Vi skal med innovative produkter og løsninger hjelpe norske bedrifter med å vokse. Norges sterke økonomi, industri, teknologifokus og ingeniørkompetanse, kombinert med landets egalitære verdier, gjør det ideelt for oss. Vi ser frem til å jobbe tett med store og små bedrifter, sier nordisk sjef i Amazon Web Services, Guido Bartels til E24.

AWS har fra før av flere store kunder i Norge, deriblant DNB, Gelato, Get, Itslearning, Kahoot!, NSB, Schibsted, Telenor, Tine, Tidal, Visma, XXL og Tomra.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer