Ildsjelene bak Gamlebyen sport og fritid frykter planer fra boligbyggelaget USBL kan true anleggets framtid.
Ildsjelene bak Gamlebyen sport og fritid frykter planer fra boligbyggelaget USBL kan true anleggets framtid.

Boligbyggelaget USBL vurderer å sette opp en blokk rett ved aktivitetsparken til Gamlebyen sport og fritid

Boligbyggelaget USBL har startet en utredning for å bygge boliger i St. Halvards gate 4, akkurat der klubbhuset til Gamlebyen sport og fritid ligger.

Publisert

De siste 20 årene har Alto Braveboy og andre ildsjeler brukt mye av tiden sin til å bygge opp aktivitetsparken under Dyvekes bru. I dag inneholder Gamlebyen sport og fritid blant annet skatepark, sykkelverksted, kulturhus og den store lekeparken «Byen i skyen».

For to uker siden ble ildsjelene bak aktivitetsparken kjent med at boligutvikleren USBL ser på muligheten for å bygge en boligblokk der anleggets klubbhus nå ligger i St. Halvards gate 4.

— Da vi forsto alvoret ble vi helt handlingslammet og tenkte «hvordan i all verden skal det gå med nabolaget vårt dersom dette realiseres», sier Braveboy til Aftenposten.

— Vi trenger et sted å være

Siden oppstarten for vel 20 år har både skateanlegget og resten av tilbudet blitt svært populært, ikke bare hos ungdom i bydelen, men også for ungdom som kommer tilreisende fra hele Østlandet for å bruke skateparken med tilliggende fasiliteter.

Lokalet som i første rekke nå trues av en eventuell utbygging, er lokalet Gamlebyen sport og fritid leier og bruker som et slags klubb- og grendehus.

Ildsjel bak Gamlebyen sport og fritid, Alto Braveboy, frykter for framtida hvis det blir bygget boligblokk på eiendommen i St. Halvards gate.
Ildsjel bak Gamlebyen sport og fritid, Alto Braveboy, frykter for framtida hvis det blir bygget boligblokk på eiendommen i St. Halvards gate.

— Vi ønsker å verne om nabolaget vårt. Og hvis vi skal kunne opprettholde dette tilbudet til bydelen, trenger vi et sted å jobbe fra. Ideer kan fint skapes på kjøkkenet, men vi trenger et sted å være. Uten et sted å være, er det vanskelig å samle seg rundt en visjon og en drift, sier Braveboy.

USBL vil videreføre leieavtalen

Hos USBL opplyser de at en konsekvensutredning av tomta ble satt i gang da det ble kjent at det var mulig de måtte foreta en oppgradering av bebyggelsen på tomta i St. Halvards gate.

— Det er veldig tidlig i prosessen, og vi har ikke kommet så langt at vi har gjort noen vurderinger i forhold til hva som er best å gjøre. Dersom det blir noen endringer som berører leietager, vil vi selvsagt gå i dialog om hvordan best å ivareta dem. Vi har ingen planer om å ikke videreføre leieavtalen med Gamlebyen Sport og Fritid, skriver markeds- og kommunikasjonsdirektør Liv Krabbe Kyvåg i en epost til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS