Henning Holstad er initiativtager til arrangementet Alternativ Jul som avholdes på Folkets Hus i Oslo. I år må dessverre arrangementet avlyses på grunn av korona.

Alternativ Jul avlyses på grunn av koronasituasjonen

Den frivillige organisasjonen Alternativ Jul, som i over 50 år har arrangert julefeiring for dem som har falt utenfor samfunnet, avlyser årets julefeiring.

Publisert

Julefeiringen i Oslo har vært åpen for alle og pågått fra julaften til 2. juledag. Den har vært til særlig for Oslos rus- og gatemiljø, og hadde i fjor over 2.500 gjester og 950 frivillige.

Vanskelig å overholde smittevern

Årets julefeiring blir imidlertid avlyst allerede nå, varsler organisasjonen i en pressemelding.

— Arrangementet ville med sin størrelse og form kommet langt utenfor de regler som gjelder for antall personer til stede på et innendørs arrangement, og det ville dessuten ikke være mulig å overholde enmetersregelen, skriver organisasjonen.

— Vi er tilbake neste år

Leder Henning Holstad opplyser at han og en liten gruppe frivillige i stedet vil oppholde seg utenfor Oslo Kongressenter på julaften, for å snakke med dem som måtte dukke opp uten å vite at arrangementet er avlyst.

— Vi vil servere julegløgg, ønske god jul tross avlysningen og informere om at Alternativ Jul har tro på at vi er tilbake for fullt julen 2021, sier Holstad.

Powered by Labrador CMS