Tankbiler prøver nå å suge opp mest mulig olje. Foto: Christian Boger
Tankbiler prøver nå å suge opp mest mulig olje. Foto: Christian Boger

50.000 liter fyringsolje sluppet ut i Alnaelva. SISTE: Politiet evakuerer Sørenga bad

SISTE utvikling med oljelekkasjen på 50.000 liter fyringsolje: Politiet evakuerer Sørenga bad. Brannvesenet sier det ikke er tilrådelig å bade.

Publisert

Flere større tankbiler prøver akkurat nå å suge opp 50.000 liter fyringsoljen som er sluppet ut i Alnaelva. En eim av parafin ligger i god omkrets rundt stedet hvor lekkasjen skjedde.

Politiet fikk beskjed ca klokken 16.15 om lekkasjen som skjedde nederst i Arnljot Gellines vei, der turstien til Svartdalsparken begynner i Gamlebyen.

Utslippet har allerede nådd ut i Oslofjorden der Alnaelva renner ut, på Sørgenga/Lohavn, ifølge Håvard Bakken, innsatsleder i brannvesenet.

– Brannvesenet har nå lagt ut tre lag med lenser ved fjorden. Vi forsøker å stanse den lettflytende oljen fra å spre seg for mye. Men den er ikke så lett å fange opp. Lensene vil bli liggende i flere dager, sier Bakken.

I dette området skjedde oljelekkasjen. Foto: Christian Boger
I dette området skjedde oljelekkasjen. Foto: Christian Boger

Suger opp olje og vann

– Lekkasjen stammer fra et selskap som holdt på med tømming av noen tanker, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Akkurat nå står det flere store tankbiler og innsatsbiler fra brannvesenet ved utslippsstedet. Tankbilene prøver, via lange slanger, å suge opp oljen, som er blandet med vann.

Kriminalteknikere fra Oslo politidistrikt er på stedet for å etterforske årsaken til ulykken. Tidligere i kveld forsikret vakthavende stabssjef i Oslo- brann og redningsetat at lekkasjen ikke ville skape problemer for de badende på Sørenga og at oljefilmen som lå på vannet dro mot Sjursøya.

Men i 22-tida sendte Oslo-politiet ut følgende meldinger:

Powered by Labrador CMS