– Han sprer juleglede og informerer om julebutikken. Nissen stiller også gladelig opp på selfies.

Derfor går nissen rundt på Karl Johan midt i oktober

Er du blant dem som de siste dagene har møtt på julenissen midt i sentrum?

Publisert

Blant gyllent høstløv i området rundt Spikersuppa, Stortinget og Karl Johans gate har en julenisseskikkelse i umiskjennelig stil med rød drakt, hvitt skjegg og striesekk vært å se vandrende rundt siden onsdag.

Bak det tidlige julestuntet midtvegs i oktober, står kjeden Rusta.

– Onsdag har mange i Oslo møtt julenissen fra åpningen av Rustas pop-up-julebutikk. Han vil også være til stede i Oslo sentrum torsdag fra klokken 13.00 til 17.00 i samme område, opplyser Rusta til VårtOslo og legger til:

– Han sprer juleglede og informerer om julebutikken. Nissen stiller også gladelig opp på selfies.

Nissen på vei gjennom sentrum en oktoberdag.

Leilighet på Majorstuen i fjor

I Tordenskiolds gate 3 åpnet nevnte kjede nemlig en svært så julestemt liten butikk som riktignok ikke skal være åpen lenger enn til fredag ettermiddag.

Onsdag ble forbipasserende og besøkende møtt med julesang på en oktoberdag da koret Fornebu Singairs fremførte et knippe julesanger.

Koret Fornebu Singairs sørget onsdag for tidlig julesang i sentrum.

– Det er blitt tradisjon at Rusta inviterer inn til visning av årets juletrender, utenfor varehuset. Første gang, var faktisk for ti år siden. I fjor var vi i en leilighet på Majorstuen, og i år valgte vi å gå for en pop-up i Oslo sentrum. Julebutikken er kun åpen onsdag, torsdag og fredag. Hele julesortimentet vil være på plass på Alnabru Rusta fra og med neste uke, uttaler norgessjef Erlend Kramer i Rusta til VårtOslo.

Norgessjefen legger ikke skjul på at julesesongen er viktig for Rusta salgsmessig. I Oslo har de varehus i Strømsveien på Alnabru.

Viktig salgsperiode 

– Jeg anbefaler alle i Oslo-området å ta seg en tur innom Tordenskiolds gate 3 denne uken. Det er en unik mulighet til å se et utvalg av årets julekolleksjon, satt sammen av våre dyktige folk. Dette vil garantert både inspirere og få julestemningen på plass, lyder norgessjefens innsalg.

Han legger ikke skjul på at julesesongen er viktig for Rusta salgsmessig, men påpeker samtidig at inntoget av juleprodukter i butikk over to måneder før jul, er gjort på bakgrunn av at de opplever at veldig mange kunder setter pris på at de kan begynne juleplanleggingen i oktober.

I dette lokalet i Tordenskiolds gate har Rusta julebutikk i en svært kort periode.

Måtte beklage

Varehuset på Alnabru er den svenske retailkjeden – hvis konsept er å tilby kundene det meste til hjemmet til gunstige priser – sitt eneste i hovedstaden.

Samtidig som den midlertidige julebutikken ble åpnet i sentrum, sto følgende å lese om Rustas varehus i Strømsveien på kjedens norske nettsider:

Denne beskjeden om Oslo-varehuset møtte publikum på Rustas norske nettsider onsdag.

«OBS! På grunn av stor pågang, har vi dessverre ikke rukket å pakke opp alle varer. Lagerbeholdningen kan derfor være feil i en begrenset periode. Vi beklager dette».

På spørsmål om hva den store pågangen skyldes, svarer norgessjefen:

– Den store pågangen nå om dagen har nok med å gjøre at vi har svært mange gode tilbud i forbindelse med tiårsjubileet i Norge.

Carolina Nordhjelm, kategorisjef jul, og norgessjef Erlend Kramer i Rusta side om side utenfor pop-up-julebutikken i sentrum.

Eneste i Oslo

– Alnabru er det eneste Rusta-varehuset i Oslo, og det ble åpnet 28. oktober 2014, legger han til.

Det aktuelle varehuset åpnet med det knappe to uker etter at snoren ble klippet til kjedens aller første varehus i Norge på Strømmen med Rusta-gründer, Anders Forsgren, og Olav Thon i spissen 15. oktober 2014. I dag har Rusta 52 varehus og 1000 ansatte her til lands.

Powered by Labrador CMS