Hva mener Oslo-velgerne?

Anne Grete Orlien (67) er glad i Oslos flotte utfluktsmuligheter, men etterspør et større fokus på prosjekter som samler unge og eldre sammen i positive settinger. Foto: Privat
Anne Grete Orlien (67) er glad i Oslos flotte utfluktsmuligheter, men etterspør et større fokus på prosjekter som samler unge og eldre sammen i positive settinger. Foto: Privat

— Vi trenger å møtes mer på tvers av alder og grupper

� Jeg savner arenaer hvor barn og unge møter eldre, sier Anne Grete Orlien (67). Drivkraften bak parsellhage på Ellingsrud håper politikere vil støtte tiltak som hindrer at unge faller utenfor arbeidslivet.

Publisert

Navn: Anne Grete Orlien
Alder: 67
Bosted: Ellingsrud i bydel Alna
Aktiv med: Drifter av egenstiftet forening til minne om sine to sønner, styremedlem i frivillighetssentralen i Alna og pådriver for en felles parsellhage for beboerne på Ellingsrud.

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • I forbindelse med kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9.september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side,
    eller på e-post: [email protected]

— Jeg er veldig opptatt av barn og unge, men jeg tenker at min generasjon også kan bidra med veldig mye positivt. Her savner jeg fler arenaer hvor barn og unge møter eldre i for eksempel et arbeid som i en parsellhage. Da skjer det alltid veldig mye fint. Jeg savner også at det fokuseres mer på at de ulike nabolagene knyttes tettere sammen, for jeg tror vi trenger å møtes mer på tvers av grupper.

Kan du nevne én positivt ting som har skjedd i Oslo i løpet av de fire årene som har gått?

— Vi har fått en del grønne, offentlige midler i bydel Alna, penger som er satt av til grønne prosjekter. Det synes jeg er veldig fint. Jeg har blant annet fått støtte av kommunen til å kjøpe jord og drifte parsellhage på Ellingsrud, noe jeg driver med helt frivillig. Det har vært mange mennesker som har kommet med positive tilbakemeldinger til dette initiativet. Og jeg tror det er viktig for miljøet at vi generelt tenker mer på hva vi som enkeltmennesker kan bidra med. Ellers synes jeg at vi har en veldig bra satsning på kollektivtrafikk i Oslo.

Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?

— Vi har jo ønsket oss et områdeløft her, men ifølge visse målinger er vi ikke dårlig nok stilt som bydel til å motta slike midler. Selv om vi har en stor satsning på tilbud for barn, mangler vi tilbud for de som er i aldersgruppen cirka 18 til 23 år. De sliter med å få jobb og faller utenom. Selv om vi skårer høyt på målingene, har vi mange familier her som lever under fattigdomsgrensa. Derfor er det viktig at det også satses på ungdommer slik at de kommer seg ut i jobb.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Jeg liker meg generelt godt her på Ellingsrud og i Østmarka, men om sommeren syns jeg det er ekstra fint å dra ut på de ulike øyene. I det siste har jeg oppdaget at Lindøya er vel så fint som Hovedøya. Det at vi i Oslo har muligheten til å komme oss lett ut i skogen eller til sjøen er veldig fint. Oslo er vakkert om sommeren.

Powered by Labrador CMS