Hans Jørgen Lysglimt Johansen leder partiet Alliansen.

Alliansen-lederen dømt til sju måneders fengsel

Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen er dømt til sju måneders fengsel og 10.000 kroner i bot for grovt bedrageri.

Publisert

Johansen var også tiltalt for hatefulle ytringer, skriver VG.

– Vår klient er delvis frifunnet og delvis domfelt i en dom fra Oslo tingrett. Dommen er avsagt under dissens, opplyser advokatfullmektig Jonas Berge i Elden Advokatfirma, som var forsvarer sammen med advokat Bjørn Robert Antonsen.

Johansen ble i november 2023 tiltalt av statsadvokatene i Oslo for Nav-bedrageri, hatefulle ytringer, hensynsløs atferd og forsikringsbedrageri.

Johansen erkjente ifølge dommen ikke straffskyld for noen av forholdene. Han ble dømt for trygdebedrageri, hatefulle ytringer og hensynsløs atferd i Oslo tingrett. Han ble frifunnet for medvirkning til hatefulle ytringer og forsikringsbedrageri.

Skuffet

Berge forteller at Johansen, som har registrert adresse i bydel Nordstrand,  er skuffet over dommen og mener han ikke har begått noen straffbar handling.

Han ble dømt skyldig i Nav-bedrageriet hvor han hadde oppgitt uriktige inntektsopplysninger og urettmessig fått utbetalt 665.854 kroner i dagpenger.

Johansen ble derimot frikjent for å ha bedrevet forsikringsbedrageri hvor han skulle ha oppgitt feilaktige opplysninger til DNB Liv og fått utbetalt uberettiget uføreforsikring på om lag 93.000 kroner.

Tiltalen omfattet også antisemittiske eller rasistiske ytringer Johansen har delt på Twitter, Tiktok, Instagram og videotjenesten Bitchute fra 2017 til 2021. Han ble dømt for tre tilfeller av å ha satt fram hatefulle ytringer i strid med straffeloven, men ble frikjent for medvirkning til hatefulle ytringer.

Powered by Labrador CMS