Ølflasker og ølbokser omringer en grill i en park på Skøyen ved en tidligere anledning.

Kan bli endring: – I dag er det jo drikking i alle parker i Oslo 

– Loven følges jo ikke opp i det hele tatt, og jeg tror heller ikke det er den beste bruken av politiets ressurser, mener AUF-leder, Astrid Hoem, medlem i Aps programkomité, som vil ha endring i lovverket.

Publisert

Arbeiderpartiet vurderer å tillate pils i parken. Partiets programkomité er åpne for å lempe på alkoholforbudet i norske parker.

I det foreløpige partiprogrammet foreslås det å gjøre det lovlig å drikke alkohol i parkene her i landet, skriver Aftenposten, som har fått innsyn i dette.

– Loven følges jo ikke opp i byene i det hele tatt i dag, og jeg tror heller ikke det er den beste bruken av politiets ressurser, sier AUF-leder Astrid Hoem, det yngste medlemmet av programkomiteen, til avisen.

Vil la kommunene bestemme

Arbeiderpartiets forslag lyder: «Endre alkohollovgivningen slik at kommuner kan definere avgrensede friarealer og parker hvor det er tillatt å drikke alkohol.»

Alkoholloven slik den er i dag, finner du her.

Hoem sier de ønsker å gi kommunene mulighet til å selv bestemme i hvilke parker det skal være tillatt med alkohol, og hvilke som skal være alkoholfrie.

– Full fest

– I dag er det jo drikking i alle parker i Oslo. Det er ingen parker man kan dra med barna og være sikker på at det ikke er full fest.

Høyre, Frp og Venstre støtter allerede forslaget om å tillate alkoholkonsum i parkene. 

Dermed kan det bli stortingsflertall for en endring om Ap snur.

Powered by Labrador CMS