Kristoffer Klaesson var tilbake etter karantene. Her strekker han seg i full lengde i første omgang.

Sjansebonanza endte med poengdeling. Vålerenga fortsatt på 3. plass

Før kampen var det mye snakk om overgangsrykter rundt Aron Dønnum. Men da kampen var i gang startet Vålerenga best, mens Kristiansund kom sterkt før pause. Det samme gjentok seg i andreomgangen.

Ifølge TV2 skal en tyrkisk klubb ha lagt inn et bud på Vålerengas Aron Dønnum. Men tv-kanalen får ikke bekreftet budet fra VIF-ledelsen. Uansett så det ikke ut til å prege Vålerenga borte mot Kristiansund.

Oslolaget startet best, mens hjemmelaget etterhvert tok over mot slutten av første omgang. Det samme gjentok seg i andre omgang. Men oppgjøret mellom Kristiansund og Vålerenga endte 0-0. Målsjanser var det derimot mer enn nok av.

Annullert VIF-scoring

Det skulle ikke stå på intensiteten og vinnerviljen på gressmatta i Kristiansund. Begge lag kjempet hardt for seier, men ingen hadde tatt på seg scoringsskoene til kampstart.

Ballen lå i nettet tidlig ifra Matthías Vilhjálmsson, men målet ble annullert for frispark imot.

— Vi er høyt på tabellen, men vi scorer for lite mål, sier Dag-Eilev Fagermo.

Med et såpass høyt trykk fra begge lag i nitti minutter burde det blitt mange mål, men det ble med nesten i kampen som endte 0–0.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var skuffet over lagets mangelfulle evne til å score mål.

— Må jobbe med ineffektiviteten

— Vi er høyt på tabellen, men vi scorer for lite mål. Det ser du i dag, sa Fagermo til Eurosport etter kampen og fortsatte:

— Det er ineffektiviteten vi må jobbe med. Det er der vi har mest å hente. Vi har vel scoret elleve mål, og som et topplag er ikke det godt nok, mente Fagermo.

Amper stemning etter 0-0. VIF-trener Dag-Eilev Fagermo tar et godt tak rundt Aron Dønnums skuldre.

Hjemmelagets trener Christian Michelsen var fornøyd med lagets innsats tross uavgjortresultatet.

— Vi har begge våre gode perioder, og det som er godt å se er at vi står løpet ut og er det beste laget til slutt, sa Michelsen.

Sjanse på sjanse

Etter kvarteret spilt fikk Flamur Kastrati en kjempesjanse. Liridon Kalludra la ballen inn fra venstre og spissen stupte inn mot mål, men klarte ikke å finne nettmaskene.

Vålerenga presset på i første omgang, og etter 20 minutter lå ballen i nettet. Jubelen varte ikke lenge, for Mathias Vilhjalmssons duell med Aliou Coly på bakre stolpe var ifølge dommer for røff, og det ble blåst frispark mot Vålerenga.

Harde dueller foran KFK-keeper Mbaye, som får fistet til hjørenspark.

Kastrati prøvde på et lekkert brassespark etter at halvtimen var spilt, men spissen traff verken godt eller var i onside.

Like etter var Kastrati involvert igjen. 28-åringen kom alene mot Kristoffer Klaesson og sendte ballen rundt keeperen før han ble felt. Soleklar straffe, foruten om at Kastrati igjen var avvinket for offside.

Ville seg ikke

Hjemmelaget var ufattelig nære ved å ta ledelsen like før pause. Christoffer Aasbak slo et strøkent innlegg inn mot Sondre Sørli, som ikke klarte å presse kula under tverrliggeren.

Intensiteten vedvarte i andre omgang i en kamp som burde hatt mange mål.

Herolind Shala bommet på ballen fra fem meter like før timen var spilt, etterfulgt av et skudd fra Vilhjalmssons som heller ikke fant veien inn mellom stengene.

Begge lag opprettholdt et høyt press til kampen ble avblåst, men scoringene ville ikke komme.

Amin Askar fikk en gigantisk mulighet for hjemmelaget like før slutt, men blåste ballen opp på tribunen. Spilleren selv var skuffet og irritert over kampens utfall.

Vålerenga på tredjeplass

– 0-0 er skuffende. Vi skal vinne den kampen her. Vi har mer enn nok av sjanser til å vinne og det blir litt kok her ute, siden de (Vålerenga) drøyer hele tiden. Det er dritirriterende, sier Askar.

Kristiansund ligger på 9.-plass i serien med elleve poeng, mens Vålerenga er på 3.-plass med 16 poeng.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.