Arbeidsleder Morten Hauge, daglig leder Dugald Hultberg og møtevert Alf Jon Hansen fra Nyttig arbeid. Foto: André Kjernsli

Nye møterom til politiske møter bedrer sikkerheten på Rådhuset

De nye lokalene på Rådhuset har inngang fra sjøsiden. Her holder ansatte fra Nyttig Arbeid orden. Nyttig Arbeid er et arbeidstiltaket for rusavhengige i Oslo som står utenfor arbeidslivet.

Publisert

Nye møterom står ferdige i Rådhuset. Med inngang fra sjøsiden slipper møtedeltagere å måtte følges gjennom den indre sikkerhetssonen for å komme til og fra møtene. Utbyggingen ble vedtatt i desember 2016.

— Arkitektene som tegnet Rådhuset, Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson, tenkte seg en restaurant her ut mot sjøsiden. I stedet ble lokalene brukt til bykassa, senere som informasjonssenter og til gallerier, forteller rådhusforvalter Marit Jansen.

Jansen viser oss rundt i lokalene, som blir brukt til politiske og administrative møter for bystyret, byrådet og administrasjonen.

Politiske møter vil bli holdt i møterommene i den nyåpnede delen av Rådhuset. Da slipper deltagerne å måtte gå gjennom sikkerhetssonen i Rådhuset. Foto: André Kjernsli

Bedre sikkerhet og tilgjengelighet

Lokalene inneholder nå fire store møterom og et nybygd auditorium. I tillegg har lokalene blitt gjort lettere tilgjengelig for personer med funksjonsnedsettelse, i henhold til krav om universell utforming.

Det nye Auditoriet med inngang fra sjøsiden er sprengt inn under Rådhuset. Det har blitt et stilfullt rom. Foto: Alexandra Bråten

Politiske møter blir nå lagt til disse møterommene og auditoriet. I stedet for å bli geleidet til og fra møterommet, slipper publikum, som vil følge med, inn fra sjøsiden. Der blir de tatt imot av møtevertene fra Nyttig Arbeid.

Arena for arbeidstrening

Nyttig Arbeid er et arbeidstiltak for rusavhengige i Oslo som står utenfor arbeidslivet. Tiltaket er rusfritt og har ingen tidsbegrensning.

Nyttig Arbeid drifter fra 2020 Rådhusets møte- og konferansesenter på sjøsiden. De veileder møtedeltakere og publikum, bistår med teknisk utstyr, rydder mellom møter, omrigger og foretar booking.

Rådhusforvalter Marit Jansen (i midten) er veldig godt fornøyd med hvordan Nyttig Arbeid utfører arbeidet som møtevakter i de nye lokalene. Til venstre: spesialkonsulent Alexandra Bråten. Til høyre: Dugald Hultberg, leder i Nyttig Arbeid. Foto: André Kjernsli

Får ros fra byrådet

— Byrådet er opptatt av at personer med rusproblemer skal få muligheten til å prøve seg ut i arbeid, å få arbeid og til slutt stå i arbeid. Vi er stolte av at folka fra Nyttig Arbeid nå også er i Rådhuset. Og tilbakemeldingen er at de gjør en helt strålende innsats, sier Omar Samy Gamal, byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold (SV).

— Byrådet har satset på å utvide arbeidstiltaket Nyttig Arbeid og har styrket tiltaket med fem millioner kroner. En gledelig konsekvens er at Nyttig Arbeid får behov for flere arbeidssteder der folk kan prøve seg ut i ordentlige jobber, sier byrådsleder Raymond Johansen, og henger seg på rosen til møtevaktene.

På sjøsiden, midt på bygget er inngangen til de nye møtelokalene i Rådhuset. Foto: André Kjernsli

Alle har et forhold til Rådhuset

Daglig leder hos Nyttig Arbeid, Dugald Hultberg, forteller at det gjør noe med folk å ha  jobbadresse på Rådhuset. Alle har et forhold til Rådhuset.

— Folk er stolte av å få jobbe her, sier han.

En av møtevertene er Alf Jon Hansen. Han har vært med Nyttig Arbeid i to år. — Vi veileder folk som skal på møter, vi passer på og vi rydder opp etter møtene. Det er flott at kommunen på denne måten tør å satse på folk med høl i CVen, sier han.

Om du leter etter møterom #3 hvor du skal på møte i Trivselsundersøkelsen eller velter en kaffekopp inne på auditoriet, så iler møtevertene til for å hjelpe.

Lokalene ser større ut nå enn da det var utstillinger her, men det er faktisk omvendt, sier rådhusforvalter Marit Jansen. Foto: André Kjernsli

Åpen kafé

I det nye lokalet er inngangspartiet bevart slik det var. Ved utbyggingen er det lagt vekt på å ta vare på det opprinnelige uttrykket, men inngangspartiet har fått en mer fremtredende plass.

En kantine i lokalet er åpent for alle. Der kan møtedeltagerne og andre få seg en varm lunsj og en kopp kaffe.

Powered by Labrador CMS