Vålerengas Mohammed Abu i duell med Sarpsborg 08s Matti Lund Nielsen. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Vålerenga tapte for bunnlaget Sarpsborg. VIF uten seier på sju kamper

Vålerenga er ikke i støtet for tiden. De har ikke vunnet på sine sju siste forsøk, og er plassert på 8.-plass på tabellen med 27 poeng etter nederlaget mot Sarpsborg.

Sarpsborg klatret opp på kvalifiseringsplassen etter 1-0-seieren over Vålerenga i Eliteserien mandag kveld.

43 minutter var spilt da Sarpsborg fortjent tok ledelsen. Jørgen Strand Larsen satte opp Jonathan Lindseth, og Lindset skjøt et bueskudd rett i mål fra rundt 17 meters hold. Det var 23-åringens tredje seriescoring for sesongen.

— Fantastisk! Nå er vi endelig i gang. Dette betyr mye. Vi har heng og har sjansen til å angripe, sa matchvinner Lindseth til MAX.

Sarpsborg med kun tre seire

Nevnte Strand Larsen var farlig frampå ni minutter ut i 2. omgang, men Vålerengas keepertalent Kristoffer Klaesson fikk avverget. Det samme gjorde han på strålende vis noen minutter før full tid på en kruttsterk heading av Kristoffer Zachariassen.

Sarpsborg hadde ledet 1-0 i sju av sine ti siste kamper uten at de klarte å vinne noen av dem. Denne gangen holdt de helt inn, selv om det røynet kraftig på ut over i 2. omgang.

— Vi var ikke bekymret ut til 2. omgang. Vi satt med en følelse at vi kunne klare det, sa målscorer Lindseth.

Vålerengas keeper Kristoffer Klaesson i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga på Sarpsborg stadion. Vålerengas Magnus Lekven og Sarpsborgs Bjørn Inge Utvik (bak). Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sarpsborg hadde ikke vunnet siden de slo Odd på hjemmebane 16. juni.

Laget har kun tatt tre seirer i årets eliteserie, og alle har kommet på hjemmebane. Klubben har spilt hele 11 uavgjortkamper.

VIF burde scoret

Med tre svært etterlengtede poeng for Geir Bakkes menn er Sarpsborg oppe i 19 poeng. Sarpsborg rykket til kvalifiseringsplassen på bedre målforskjell enn Ranheim og Strømsgodset. Ranheim er på nedrykksplass for første gang siden 28. april.

Til tross for seier imponerte ikke hjemmelaget. Vålerenga hadde sine muligheter i begge omganger, og spesielt var de nær scoring etter pause. Både Mohammed Abu og Matthías Vilhjálmsson kunne ha scoret for bortelaget.

Heller ikke Vålerenga er i støtet for tiden. De har ikke vunnet på sine sju siste forsøk og er plassert på 8.-plass på tabellen med 27 poeng.

Gode sjanser

Først Bård Finne og deretter Mayron George kunne ha nettet for bortelaget før pause, men den gode muligheten til George fra kloss hold gikk i klypene på Sarpsborg-keeper Alexandre Letellier.

Finnes skudd strøk like utenfor stolpen ti minutter tidligere. Sarpsborg var også skummelt frampå noen ganger i 1. omgang, men mål det ikke ut av det før det sto igjen to minutter av omgangen. Da kom kampens eneste scoring.

Sarpsborg startet med ny forsvarsspiller i Niklas Gunnarsson (28), som sist spilte i Palermo. Han spilte fra start i midtforsvaret sammen med Bjørn Inge Utvik. Normalt betrodde Nicolai Næss og Magnar Ødegaard var begge plassert på benken.